
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πείθει κανέναν ο Γ.Στουρνάρας για τη μη λήψη νέων μέτρων
Ο Γ.Στουρνάρας «δεν μπορεί να πείσει κανέναν για τη μη λήψη νέων μέτρων, καθώς ετοιμάζονται νέες περικοπές στις συντάξεις, περαιτέρω συρρίκνωση των τομέων υγείας και εκπαίδευσης, καθώς και απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας» δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για την κυβερνητική δήλωση στήριξης του κ. Στουρνάρα από τον Αντώνη Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως είναι «περιττή» δεδομένου ότι αμφότεροι υλοποιούν την πιστή εφαρμογή του μνημονίου -«και η μοίρα τους είναι κοινή τώρα, όπως θα είναι και στο άμεσο μέλλον».
Ο Γιάννης Στουρνάρας «δεν μπορεί να πείσει κανέναν για τη μη λήψη νέων μέτρων, καθώς ετοιμάζονται νέες περικοπές στις συντάξεις, περαιτέρω συρρίκνωση των τομέων υγείας και εκπαίδευσης, καθώς και απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας» δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει τον υπουργό Οικονομικών «μνημονιακότερο των μνημονίων» και σημειώνει ότι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η αναξιοπιστία της κυβέρνησης και η αποτυχία του success story.
«Η δε επιμονή της κυβέρνησης στον υψηλό ΕΦΚ στο πετρέλαιο με τα συνεπακόλουθα τραγικά αποτελέσματα στη θέρμανση των νοικοκυριών, στην ατμοσφαιρική ρύπανση των αστικών περιοχών και στα έσοδα δείχνει και σε αυτή την περίπτωση πόσο παράδοξη και εγκληματική είναι η πιστή εφαρμογή του μνημονίου» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.
Και συμπληρώνει: «Πιστή εφαρμογή του μνημονίου την οποία έχουν δεσμευτεί και υλοποιούν οι κ.κ. Σαμαράς και Στουρνάρας, γεγονός που κάνει περιττή τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για στήριξη του Πρωθυπουργού στον Υπουργό Οικονομικών, καθώς η μοίρα τους είναι κοινή τώρα, όπως θα είναι και στο άμεσο μέλλον».
Όσο για τη δήλωση στήριξης Σαμαρά στον κ. Στουρνάρα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως είναι «περιττή» δεδομένου ότι αμφότεροι έχουν δεσμευτεί και υλοποιούν την πιστή εφαρμογή του μνημονίου -«και η μοίρα τους είναι κοινή τώρα, όπως θα είναι και στο άμεσο μέλλον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το «αντίο» της ΕΛΑΣ στην Πάολα Ρεβενιώτη – «Αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ορατότητα και ελευθερία»
- Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ίνι
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
- Νέα είσοδος για την πόλη της Πρέβεζας
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
- «Πυρά» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Η κοροϊδία έχει και τα όριά της, προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο – μαύρο»
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


















![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442