Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέος κύκλος ερευνών ανοίγει για τη Χρυσή Αυγή

Νέος κύκλος ερευνών ανοίγει για τη Χρυσή Αυγή

Νέο κύκλο ερευνών, διώξεων, ενδεχομένως και συλλήψεων σηματοδοτεί η ανάθεση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής σε εφέτη ειδικό ανακριτή την Πέμπτη. Θα έχει προηγηθεί την Τετάρτη η απόφαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου για άρση ασυλίας των βουλευτών Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα. Ενώπιον του ανακριτή την Τρίτη ο Γ.Ρουπακιάς, κληθείς να απολογηθεί ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Νέο κύκλο ερευνών από τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές, διώξεων, ενδεχομένως και συλλήψεων σηματοδοτεί η ανάθεση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής σε εφέτη ειδικό ανακριτή την Πέμπτη.

Θα έχει προηγηθεί την Τετάρτη η απόφαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα.

Οι ανακριτικές αρχές έχουν ζητήσει την παραπομπή των τριών βουλευτών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και οι περαιτέρω κινήσεις θα αποφασιστούν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, δεδομένου ότι δεν θα καλύπτονται πλέον από τη βουλευτική ασυλία.

Ενώπιον του ανακριτή παρουσιάζεται, εν τω μεταξύ, την Τρίτη ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, κληθείς να απολογηθεί για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Γ.Ρουπακιάς, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου, καλείται να δώσει εξηγήσεις για τη δομή και τη διεύθυνση της Χρυσής Αυγής.

Στην 6η ανακρίτρια Πειραιά οδηγείται επίσης αύριο, Δευτέρα, ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Ιωάννης Καζαντζόγλου. Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο συλληφθείς βρισκόταν στο αυτοκίνητο του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, και έφυγε από το σημείο λίγο πριν από τη δολοφονία, αφήνοντας πίσω του το κινητό του.

Ο νέος κύκλος ερευνών αναμένεται να συνοδεύεται από άρση τηλεφωνικού απορρήτου και άρση απορρήτου για ηλεκτρονικούς υπολογιστές βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Αναζητώντας τη δομή της οργάνωσης οι Αρχές θα ερευνήσουν αρχικά με άρση τηλεφωνικού απορρήτου εάν υπήρξαν άτομα που βρίσκονταν παράλληλα στη συμπλοκή στο Κερατσίνι και στην επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα. Στο «μικροσκόπιο» θα μπουν οι τηλεφωνικές κλήσεις όλων των ατόμων που έχουν συλληφθεί ή προφυλακιστεί.

Προστατευόμενοι μάρτυρες φέρεται να έχουν κατονομάσει περισσότερα από 30 πρόσωπα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ενώ στο στόχαστρο των Αρχών φαίνεται πως βρίσκονται δέκα νέα άτομα που φέρεται να ανήκουν στη Χρυσή Αυγή και να έχουν λάβει μέρος σε επιθέσεις και παράνομες δράσεις της οργάνωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024