Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτελέσεις αμάχων από σύρους αντάρτες καταγγέλλει η Human Rights Watch

Εκτελέσεις αμάχων από σύρους αντάρτες καταγγέλλει η Human Rights Watch

Οι δυνάμεις των σύρων ανταρτών σκότωσαν τουλάχιστον 190 πολίτες και απήγαγαν περισσότερα από 200 άτομα στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης που πραγματοποίησαν τον Αύγουστο, καταγγέλλει η οργάνωση Human Rights Watch. Δύο οργανώσεις ανταρτών κρατούν ακόμα τους ομήρους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά, τονίζει η οργάνωση. Η HRW τονίζει ότι τα στοιχεία «υποδηλώνουν έντονα» ότι διαπράχθηκαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Οι δυνάμεις των σύρων ανταρτών σκότωσαν τουλάχιστον 190 πολίτες και απήγαγαν περισσότερα από 200 άτομα στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης που πραγματοποίησαν τον Αύγουστο, καταγγέλλει η οργάνωση Human Rights Watch.

Σε έκθεσή της, η HRW αναφέρει ότι οι δολοφονίες σημειώθηκαν σε φιλοκυβερνητικά χωριά αλαουιτών στην περιοχή της Λατάκια.

Τονίζει ότι τα στοιχεία «υποδηλώνουν έντονα» ότι διαπράχθηκαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

«Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν πώς οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης εκτέλεσαν κατοίκους και άνοιξαν πυρ κατά πολιτών, μερικές φορές σκοτώνοντας ή σε μια απόπειρα να σκοτώσουν ολόκληρες οικογένειες, που είτε βρισκόταν στα σπίτια τους άοπλες, είτε προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την επίθεση» αναφέρει η έκθεση.

Τόσο οι δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ, όσο και αντάρτες έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα σε βάρος πολιτών από την έναρξη της εμφύλιας διαμάχης.

Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιτόπια έρευνα και ότι πήρε συνεντεύξεις από περισσότερους από 35 ανθρώπους, ανάμεσά τους επιζώντες της επίθεσης και μαχητές και των δύο πλευρών.

Η HRW ανακοίνωσε ότι φαίνεται πως οι δολοφονίες διαπράχθηκαν την πρώτη ημέρα της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου 20 οργανώσεις της αντιπολίτευσης συμμετείχαν στην επιχείρηση και πέντε από αυτές πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά πολιτών. Σε αυτές τις πέντε δεν περιλαμβάνεται ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, το βασικό κομμάτι των δυνάμεων των ανταρτών.

Η οργάνωση τονίζει ότι δύο οργανώσεις των ανταρτών κρατούν ακόμα τους ομήρους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά.

«Αυτή η επίθεση ήταν μία συντονισμένη, σχεδιασμένη επίθεση στους κατοίκους των αλαουτικών χωριών» δήλωσε ο Τζο Στορκ, υπεύθυνος της HRW για τη Μέση Ανατολή.

Μάλιστα, η οργάνωση ζητά από τον ΟΗΕ να επιβάλει εμπάργκο όπλων σε όλες τις οργανώσεις, κατά των οποίων υπάρχουν στοιχεία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η αντιπολίτευση είναι κατακερματισμένη, ενώ τις δυνάμεις των ανταρτών αποτελούν πολλές ένοπλες οργανώσεις που μάχονται κατά των δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024