Για παραβίαση των όρων της σύμβασης την οποία έχει υπογράψει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) με τον ΕΟΠΥΥ, κάνουν λόγο οι φυσικοθεραπευτές αναφερόμενοι στην εφαρμογή του rebate που θεσπίζει ο οργανισμός.

Οι φυσικοθεραπευτές καλούνται να επιστρέψουν μέρος των δεδουλευμένων τους αλλά σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για χρήματα τα οποία δεν έχουν καν εισπράξει, αφού έχουν πληρωθεί μόνο μέχρι τον Μάρτιο του 2013.

Ο ΠΣΦ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι το μέτρο αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στον κλάδο, αφού η λογική της εφαρμογής του Rebate, δεν περιλαμβάνει ούτε καν την πρόβλεψη «μαξιλαριού», όπως είχε υποσχέθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας,  ώστε να απαλλαχθούν τα χαμηλά εισοδήματα από την εφαρμογή του.

Την ίδια ώρα, έντονη είναι η αντίδραση των φυσικοθεραπευτών και στις πληροφορίες που κάνουν λόγο για μείωση της προϋπολογισθείσας δαπάνης φυσικοθεραπείας του ΕΟΠΥΥ, από τα 70 στα 49 εκατ. ευρώ.

Η μείωση αυτή είναι συνέπεια της αναδιάρθρωσης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ που δεν εντάσσει τους φυσικοθεραπευτές σε ξεχωριστό κωδικό αλλά στον ίδιο κωδικό με τα διαγνωστικά εργαστήρια και τις αμοιβές ιατρών κατά πράξη και περίπτωση. Με το νέο δεδομένο, οι φυσικοθεραπευτές θα πρέπει να επιστρέψουν στο τέλος του χρόνου σχεδόν το 50% των αμοιβών μας.

Για το λόγο αυτό, οι φυσικοθεραπευτές καλούν έκτακτη συνάντηση των προέδρων των περιφερειακών τομέων το Σάββατο 12/10/2013 στην Αθήνα, για τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεων τους.

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας