Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρύγος στο Λεβίδι, στο κτήμα Σπυρόπουλου

Τρύγος στο Λεβίδι, στο κτήμα Σπυρόπουλου

Χωρίς καμία αμφιβολία, ο τρύγος, η συγκομιδή των σταφυλιών, είναι μια κοπιαστική γεωργική εργασία. Για τους αμπελουργούς, όμως, είναι, πάνω απ’ όλα, μια γιορτή, μια διαδικασία που τους γεμίζει χαρά και ικανοποίηση, καθώς τότε δρέπουν τους καρπούς των προσπαθειών τους και βλέπουν τους κόπους τους να επιβραβεύονται. Τη γιορτή αυτήν των αμπελουργών βίωσα φέτος στο […]

Χωρίς καμία αμφιβολία, ο τρύγος, η συγκομιδή των σταφυλιών, είναι μια κοπιαστική γεωργική εργασία. Για τους αμπελουργούς, όμως, είναι, πάνω απ’ όλα, μια γιορτή, μια διαδικασία που τους γεμίζει χαρά και ικανοποίηση, καθώς τότε δρέπουν τους καρπούς των προσπαθειών τους και βλέπουν τους κόπους τους να επιβραβεύονται.

Τη γιορτή αυτήν των αμπελουργών βίωσα φέτος στο Λεβίδι, τη γραφική αρκαδική κωμόπολη που είναι χτισμένη σε μια κατάφυτη πλαγιά του Μαινάλου. Εκεί μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους που αγαπούν με πάθος τη δουλειά τους και έχουν μακρά παράδοση στην τέχνη της παρασκευής εκλεκτών κρασιών: την οικογένεια Σπυρόπουλου, που έχει στενούς δεσμούς με το αμπέλι και τον
οίνο απο τα τέλη του 19ου αιώνα.

Μαζί με εκλεκτούς συναδέλφους μου, ανταποκρίθηκα με χαρά στην πρόσκληση του Νώντα Σπυρόπουλου και της συζύγου του, Μαρίας, και απόλαυσα την υποδειγματική φιλοξενία στο κτήμα τους. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα υπήρξε τόσο η ξενάγηση στο οινοποιείο όσο και η ενημέρωση για τον τρόπο παρασκευής και εμφιάλωσης των κρασιών, την προσήλωση του Κτήματος Σπυρόπουλου στην προστασία του περιβάλλοντος, την έμφαση που δίδεται στη χρήση της τεχνολογίας και της καινοτομίας σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του.

Ασφαλώς, ξεχωριστή εμπειρία αποτέλεσε η συμμετοχή μου στον τρύγο, στις εκτεταμένες καλλιέργειες του Κτήματος Σπυρόπουλου, καθώς είχα τη δυνατότητα να δω από κοντά τη διαδικασία συγκομιδής των σταφυλιών και να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου στους παραγωγούς απολαμβάνοντας εκλεκτό οίνο και σπιτικούς μεζέδες.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024