Κατανάλωση φρέσκου γάλακτος στα σχολεία με κοινοτική επιδότηση
Υλοποιείται για πρώτη φορά το κοινοτικό μέτρο της επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία όλης της χώρας. Το γάλα θα επιδοτείται εξολοκλήρου από κοινοτικούς πόρους με περίπου 0,18 ευρώ ανά λίτρο. Το κοινοτικό αυτό μέτρο εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ως στόχο την εκπαίδευση των παιδιών στην κατανάλωση γάλακτος και την ενίσχυση του κτηνοτροφικού τομέα.
Υλοποιείται για πρώτη φορά το κοινοτικό μέτρο της επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία όλης της χώρας. Το γάλα θα επιδοτείται εξολοκλήρου από κοινοτικούς πόρους με περίπου 0,18 ευρώ ανά λίτρο.
Το κοινοτικό αυτό μέτρο εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ως στόχο την εκπαίδευση των παιδιών στην κατανάλωση γάλακτος και την ενίσχυση του κτηνοτροφικού τομέα.
Το πρόγραμμα προς το παρόν θα ξεκινήσει με τη χορήγηση γάλακτος σε τρία δημοτικά σχολεία και δύο νηπιαγωγεία της Μαγούλας.
Για την υλοποίηση του μέτρου, υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους συναρμόδιους υπουργούς σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Στις απαραίτητες ενέργειες εφαρμογής του προγράμματος μπορούν να προβούν φορείς, όπως μια σχολική μονάδα, μια σχολική επιτροπή, οι προμηθευτές των προϊόντων (περιλαμβάνεται το σχολικό κυλικείο) ή μια οργάνωση που θα συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό (π.χ. ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων).
Για την επίτευξη πολύ χαμηλότερων τιμών διάθεσης του επιδοτούμενου γάλακτος στα σχολεία, σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των παραγωγικών, μεταποιητικών και εμπορικών φορέων του γάλακτος και όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης να συμβάλλουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο ΠΑΟΚ μετά τον Οσμάν πάει να πάρει και τον Τολιόπουλο!
- Φωτιά στη Λάρισα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης – Συνεχείς εκρήξεις
- Πώς θωρακίζονται οι τράπεζες από την απειλή της ΑΙ
- Αρκάς: Οι ευχές για «Καλό Σαββατοκύριακο», σε καλοκαιρινό σκηνικό
- Μάχη με το χρόνο για τα χωροταξικά σε ΑΠΕ, τουρισμό και βιομηχανία
- Άσκηση: Οι έξι κανόνες για να μην μας «κάψει» η ζέστη
- «1.000 πύραυλοι είναι κλειδωμένοι και στοχεύουν στo Ιράν» – Απειλές Τραμπ για το ενδεχόμενο δολοφονίας του
- «Έβραζε» ο Κουρτουά με τον Ρούντι Γκαρσία: «Δεν ζήτησα εγώ να βγω αλλαγή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442