Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκδικάστηκαν οι προσφυγές κατά της έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά

Εκδικάστηκαν οι προσφυγές κατά της έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη από το Β' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας οι προσφυγές κατά της επιβολής έκτακτης εισφοράς στους παραγωγούς ρεύματος από φωτοβολταϊκά. Η εισφορά, που κυμαίνεται από 25 ως 42% επί του τζίρου, επιβλήθηκε προκειμένου να συγκρατηθεί το έλλειμμα του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη από το Β’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας οι προσφυγές κατά της επιβολής έκτακτης εισφοράς στους παραγωγούς ρεύματος από φωτοβολταϊκά. Η εισφορά, που κυμαίνεται από 25 ως 42% επί του τζίρου, επιβλήθηκε προκειμένου να συγκρατηθεί το έλλειμμα του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) που προσέφυγε στο ΣτΕ, η επιβολή της εισφοράς συνιστά αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων της Πολιτείας με αναδρομικό χαρακτήρα.

Στο Δικαστήριο τονίστηκε ακόμη ότι η εισφορά επιβλήθηκε χωρίς προηγούμενη μελέτη που να την συναρτά με την φοροδοτική ικανότητα των παραγωγών. Μνεία έγινε και στο ότι δεν εκπίπτει ολόκληρη η εισφορά εντός της οικονομικής χρήσης που αφορά «αποδεκατίζοντας έτσι περαιτέρω τα οικονομικά των θιγόμενων παραγωγών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024