Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Καμπάνες» σε μαθητές για κατάληψη στο σχολείο

«Καμπάνες» σε μαθητές για κατάληψη στο σχολείο

Με ποινή φυλάκισης 20 ημερών ο καθένας τιμωρήθηκαν από το αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας τρεις μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου, ενώ ποινή τεσσάρων μηνών φυλάκισης επιβλήθηκε σε άλλους τρεις εξωσχολικούς νεαρούς. Οι μαθητές του ΕΠΑΛ κάνουν κατάληψη και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αστυνομικοί κύκλωσαν το σχολείο και προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Με ποινή φυλάκισης 20 ημερών ο καθένας τιμωρήθηκαν από το αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας τρεις μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου, ενώ ποινή τεσσάρων μηνών φυλάκισης επιβλήθηκε σε άλλους τρεις εξωσχολικούς νεαρούς.

Σε όλους δόθηκε τριετή αναστολή της ποινής. Παράλληλα, αθωώθηκαν δύο μαθητές, αφού αποδείχθηκε ότι δεν είχαν σχέση με τις καταλήψεις.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ έχουν προχωρήσει σε κατάληψη και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αστυνομικοί κύκλωσαν το σχολείο και προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις. Μετά την έφοδο της αστυνομίας το σχολείο άνοιξε και λειτούργησε κανονικά σήμερα, Τρίτη.

Πάνω από 20 άτομα μεταφέρθηκαν στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας, πολλά από τα οποία ήταν ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με την ειδοποίηση των γονέων τους.

Ταυτόχρονα σχηματίστηκε δικογραφία για «διατάραξη υπηρεσιακής ειρήνης κατά συναυτουργία» για συνολικά οκτώ άτομα που παρέμειναν όλη τη νύχτα στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Το μεσημέρι της Τρίτης στα δικαστήρια της Λαμίας συγκεντρώθηκαν γονείς, μαθητές αλλά και καθηγητές, ωστόσο και οι οκτώ κατηγορούμενοι από τους οποίους οι πέντε ήταν μαθητές ζήτησαν να εκδικαστεί η υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές συνεχίζουν για δεύτερη βδομάδα την κατάληψη. Ο ίδιος ο διευθυντής του σχολείου κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών ταλαιπωρείται από τη κατάληψη καθώς διαφωνεί με την παράτασή της.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο προϊστάμενος εισαγγελίας πλημμελειοδικών της Λαμίας είχε επισκεφθεί το υπό κατάληψη σχολείο και ζήτησε με τους μαθητές να λύσουν την κατάληψη. Μάλιστα είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι μέχρι το τέλος της περασμένη βδομάδας θα είχε λυθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024