Αντίθετοι οι φαρμακοποιοί με την είσπραξη του ενός ευρώ ανά συνταγή
Την πλήρη αντίθεσή του στην σχεδιαζόμενη διαδικασία επιβάρυνσης των ασφαλισμένων κατά ένα ευρώ ανά συνταγή εκφράζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Το ένα ευρώ που θα πρέπει όλοι να πληρώνουν από 1η Ιανουαρίου 2014, κατά τον σχεδιασμό, θα εισπράττεται από το φαρμακείο και θα αποδίδεται στον ΕΟΠΥΥ.
Την πλήρη αντίθεσή του στην σχεδιαζόμενη διαδικασία επιβάρυνσης των ασφαλισμένων κατά ένα ευρώ ανά συνταγή εκφράζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
Το ένα ευρώ που θα πρέπει όλοι να πληρώνουν από 1η Ιανουαρίου 2014, κατά τον σχεδιασμό, θα εισπράττεται από το φαρμακείο και θα αποδίδεται στον ΕΟΠΥΥ.
«Το φαρμακείο δεν είναι μηχανισμός είσπραξης και απόδοσης δημοσίων εσόδων» αναφέρει ο ΠΦΣ και ζητά διάλογο με τον υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας ότι εκτός από την κοινωνική πλευρά δημιουργούνται για τα φαρμακεία και σοβαρά ζητήματα φορολογικής φύσεως.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παγκόσμια επιφυλακή για χολέρα και Mpox
- Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας απαγγέλλει κατηγορίες για επίθεση με βόμβα σε μέλος του Νέου IRA
- Επενδυτικό «ριμπάουντ» από τα private equity: Το NBA Europe προ των πυλών
- Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ 32-33: Προβάδισμα τίτλου η «Ένωση», έσπασε την έδρα
- Γκέρντα Τάρο: Ο Ρόμπερτ Κάπα κι ένας έρωτας μέσα στον πόλεμο
- Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι ευχαριστημένος» με τη νέα πρόταση του Ιράν – Αλλά προτιμά να μην το ισοπεδώσει
- Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία των κατοίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442