Το tikker φοριέται στο χέρι και προβλέπει πότε θα πεθάνεις
Ένα ελαφρώς διαφορετικό ρολόι χειρός παρουσίασε ο σουηδός Φρέντερικ Κόλτινγκ. Τίθεται σε λειτουργία αφού ο ιδιοκτήτης του απαντήσει σε ερωτήσεις υγείας, ιατρικό ιστορικό κλπ. Στη συνέχεια το ρολόι υπολογίζει την ηλικία και μετρά ανάποδα το χρόνο μέχρι τον θάνατο...
Ένα ελαφρώς διαφορετικό ρολόι χειρός παρουσίασε ο σουηδός Φρέντερικ Κόλτινγκ. Τίθεται σε λειτουργία αφού ο ιδιοκτήτης του απαντήσει σε ερωτήσεις υγείας, ιατρικό ιστορικό, αν είναι καπνιστής, αν πίνει, αν κάνει γυμναστική κλπ.
Στη συνέχεια το ρολόι υπολογίζει την ηλικία του χρήστη και μετρά ανάποδα το χρόνο μέχρι τον θάνατο. Ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα. Δείχνει πάντως και την κανονική ώρα.
Ο ίδιος ο σχεδιαστής δήλωσε: «Το συμβάν του θανάτου δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν, όμως στη σύγχρονη κοινωνία σπάνια μιλάμε για τον θάνατο. Αν είχαμε περισσότερη επίγνωση για το πόσο προσωρινοί είμαστε, σίγουρα καλύτερες επιλογές όσο ζούμε».
Το ρολόι κοστίζει 59 δολάρια και στόχος της ομάδας που το σχεδίασε είναι να συγκεντρώσει το ποσό των 25.000 δολαρίων για φιλανθρωπικό σκοπό.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.