Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταγοητευμένος από τα θέλγητρα της Θάτσερ δήλωνε πρώην υπουργός της

Καταγοητευμένος από τα θέλγητρα της Θάτσερ δήλωνε πρώην υπουργός της

«Στις ημέρες μας θεωρείται αδικαιολόγητο να το εκστομίζει κανένας, όμως εγώ σας θαυμάζω εξίσου ως γυναίκα, η ομορφιά σας, η γοητεία σας και η μεγαλοπρέπειά σας πάντοτε με έθελγαν ως άνδρα»... Τάδε έφη πρώην υπουργός της Μάργκαρετ Θάτσερ στην επιστολή παραίτησης που της είχε καταθέσει το 1983 και η οποία έγινε σήμερα γνωστή -προσφέροντας ομολογουμένως μία πολύ διαφορετική εικόνα συγκριτικά με τα επίθετα που συνήθως χρησιμοποιούνταν για να χαρακτηρίσουν τη «Σιδηρά Κυρία».

«Στις ημέρες μας θεωρείται αδικαιολόγητο να το εκστομίζει κανένας, όμως εγώ σας θαυμάζω εξίσου ως γυναίκα, η ομορφιά σας, η γοητεία σας και η μεγαλοπρέπειά σας πάντοτε με έθελγαν ως άνδρα»… Τάδε έφη πρώην υπουργός της Μάργκαρετ Θάτσερ στην επιστολή παραίτησης που της είχε καταθέσει το 1983 και η οποία έγινε σήμερα γνωστή.

«Ο μεγαλύτερος θρίαμβός σας ως πρωθυπουργού είναι, τολμώ να πω, το γεγονός ότι όλοι σας οι συνεργάτες σας εκτιμούν. Ορισμένοι μάλιστα σας αγαπούν, μόνον τόσο δα!» έγραφε προ 30 ετών ο Τζον Νοτ, όταν είχε παραιτηθεί από τα καθήκοντα του υπουργού Άμυνας.

«Φρονώ πως η συναισθηματική σας προσέγγιση, ενστικτώδης κι όχι πραγματιστική -τόσο ελάχιστα ανδρική- στην πλειονότητα των θεμάτων, συνιστά το μυστικό της δικής σας επιτυχίας σε έναν κόσμο της πολιτικής, ο οποίος κυριαρχείται από τους άνδρες» προσθέτει ο Νοτ στην επιστολή του, την οποία κλείνει με τη φράση «Με αγάπη, Τζον».

Ο 81 ετών σήμερα Νοτ είχε χρηματίσει υπουργός Άμυνας της Θάτσερ την εποχή του πολέμου στις Νήσους Φόκλαντ. Η Σιδηρά Κυρία, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών στις 8 Απριλίου, δεν είχε απαντήσει ποτέ στην επιστολή του υπουργού της.

Ο τόνος της επιστολής έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τα επίθετα που συνήθως χρησιμοποιούνταν για να χαρακτηρίσουν την Θάτσερ. Πάντως, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν αναφερόμενος στη συμπεριφορά της Θάτσερ είχε προφέρει την περίφημη φράση πως αυτή «διαθέτει τα μάτια του Καλιγούλα και το στόμα της Μέριλιν Μονρόε»…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024