Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Επιστημονική Ημερίδα για τα αναπνευστικά προβλήματα των πρόωρων νεογνών

Επιστημονική Ημερίδα για τα αναπνευστικά προβλήματα των πρόωρων νεογνών

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί η επιστημονική ημερίδα στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, με θέμα: «Πρόσφατες Εξελίξεις στα Αναπνευστικά Προβλήματα των Νεογνών - Αναπνευστική φροντίδα των εξαιρετικά χαμηλού βάρους γέννησης νεογνών»,  που οργανώνεται από την Ελληνική Νεογνολογική Εταιρεία και το Νεογνολογκό Τμήμα του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου».

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί η επιστημονική ημερίδα στο Ευγενίδειο Ίδρυμα,
με θέμα: «Πρόσφατες Εξελίξεις στα Αναπνευστικά Προβλήματα των Νεογνών – Αναπνευστική φροντίδα των εξαιρετικά χαμηλού βάρους γέννησης νεογνών», που οργανώνεται από την Ελληνική Νεογνολογική Εταιρεία και το Νεογνολογκό Τμήμα του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου».

Tα νεογνά με εξαιρετικά χαμηλό σωματικό βάρος γέννησης είναι πολύ ευαίσθητα αφού έχουν πολύ μικρό όγκο πνευμόνων, ο θώρακας είναι πολύ ευένδοτος και παραμορφώνεται εύκολα, τα αντιοξειδωτικά συστήματα είναι ανεπαρκή και η κυκλοφορία του αίματος είναι ασταθής.

Αφορμή για την ημερίδα αποτέλεσε η δημοσίευση την τελευταία πενταετία σημαντικών πειραματικών και μεγάλων πολυκεντρικών κλινικών μελετών, που θα συζητηθούν από τους προσκεκλημένους ομιλητές, καθηγητές νεογνολογίας R. Ramanathan του Πανεπιστημίου USC του Λος Άντζελες και Β. Kramer του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ.

Τα θέματα που θα αναπτύξουν οι ξένοι ομιλητές αφορούν στην υποβοήθηση για την ομαλή προσαρμογή των πολύ μικρών πρόωρων στην εξωμήτρια ζωή με όσο το δυνατόν πιο ήπιους χειρισμούς, στην υποστήριξη της αναπνευστικής τους λειτουργίας χωρίς να τραυματιστούν οι εξαιρετικά ευαίσθητοι πνεύμονές τους, στην ομαλή μετάβαση στην εξωμήτρια κυκλοφορία του αίματος και στη διατήρηση της ώστε να οξυγονώνεται επαρκώς ο εγκέφαλος, στην έγκαιρη χορήγηση του επιφανειοδραστικού παράγοντα για την φυσιολογική λειτουργία των πνευμόνων και στην επίπτωση της λοίμωξης των εμβρυικών υμένων στον ανώριμο πνεύμονα.

Την αντιμετώπιση της πρόωρης ρήξης των εμβρυικών υμένων θα αναπτύξει ο μαιευτήρας-γυναικολόγος συντονιστής διευθυντης του Mαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου» Γ. Φαρμακίδης.

Τέλος, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νεογνολογικού Τμήματος θα συμμετάσχει σε Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα τη Χρόνια Πνευμονοπάθεια που μπορεί να αναπτυχθεί στα πολύ μικρά πρόωρα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής τους.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας, σε μορφή .pdf, κάνοντας κλικ εδώ.

health.in.gr

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024