Πάμπλο Πινέδα: O πρώτος στην Ευρώπη πτυχιούχος με σύνδρομο Down
Πάμπλο Πινέδα: ο τριανταεννιάχρονος Ισπανός είναι ο πρώτος στην Ευρώπη πτυχιούχος πανεπιστημίου που έχει συνδρομο Down. Στην Ελλάδα βρέθηκε πριν λίγες μέρες καλεσμένος της ΜΚΟ «Κορυφογραμμή», και βραβεύτηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Πάμπλο Πινέδα: ο τριανταεννιάχρονος Ισπανός είναι ο πρώτος στην Ευρώπη πτυχιούχος πανεπιστημίου που έχει συνδρομο Down. Έχει δίπλωμα δασκάλου και πτυχίο στη Ψυχολογία της Εκπαίδευσης. Γυρίζει τον κόσμο δίνοντας μερικές από τις πιο επιδραστικές διαλέξεις των τελευταίων ετών.
Τον Απρίλιο προβλήθηκε στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Μάλαγα η ταινία «Υο Tambien» (Κι εγώ, επίσης) που είναι βασισμένη στη ζωή του και πρωταγωνιστεί ο ίδιος. Για την ερμηνεία του αυτή βραβεύτηκε.
Αποκλειστική συνέντευξη στο ΒΗΜagazino και τον Μάκη Προβατά.
Στην Ελλάδα βρέθηκε πριν λίγες μέρες καλεσμένος της ΜΚΟ «Κορυφογραμμή» και βραβεύτηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).