
Νέα πενθήμερη απεργία των διοικητικών σε οκτώ ΑΕΙ
Νέα απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ πανεπιστημίων για το μέτρο της διαθεσιμότητας, ενώ εκκρεμεί η προσφυγή των πρυτάνεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Νέα απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων για το μέτρο της διαθεσιμότητας, ενώ εκκρεμεί η προσφυγή των πρυτάνεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Πενθήμερη απεργία προκήρυξαν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Για δύο ημέρες, τη Δευτέρα και την Τρίτη, θα απεργήσουν οι διοικητικοί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Με την προκήρυξη της νέας τους απεργίας, οι διοικητικοί υπάλληλοι μπαίνουν από τη Δευτέρα στην πέμπτη εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων.
Από την ίδια ημέρα, ωστόσο, αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα σε κάποιες σχολές. Οι πρυτανικές Αρχές έχουν καλέσει τους πρωτοετείς φοιτητές να παρακολουθούν τα μαθήματα, μολονότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι εγγραφές τους λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Διαιτησία: Τα φάλτσα υπέρ του ΠΑΟΚ μετά την ανακοίνωση και η πλειοψηφία των Γερμανών
- Ο Τσίπρας έβαλε ψηλά τον πήχη: Nίκη στις εκλογές – Kόμμα και διακήρυξη τον Ιούνιο
- «Θα σε λέω Μαρία»: Οι bijoux de kant αποχαιρετούν το χώρο τους στο Μοναστηράκι με μία παράσταση
- Eurovision 2026: Απόψε στη σκηνή ο Akylas με το «Ferto» – Η Ελλάδα στον πρώτο ημιτελικό
- Οι ανατροπές που φέρνει το χωροταξικό στον τουρισμό σε Airbnb και ξενοδοχεία – Οι αντιδράσεις
- Θυμός: Πως μπορούμε να τον «πετάξουμε» από πάνω μας;

