Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε αντιφάσεις έπεσαν Μιχαλολιάκος και Πατέλης στις απολογίες τους

Σε αντιφάσεις έπεσαν Μιχαλολιάκος και Πατέλης στις απολογίες τους

Σε αντιφάσεις έπεσαν στις απολογίες τους ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιώργος Πατέλης, οι οποίοι  φαίνεται ότι δεν έπεισαν τους ανακριτές και τους εισαγγελείς της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές οι ισχυρισμοί των δύο κατηγορουμένων εμφανίζουν σημεία είτε αντιφατικά μεταξύ τους είτε αδύναμα στην κοινή λογική.

Σε αντιφάσεις έπεσαν στις απολογίες τους ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιώργος Πατέλης, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν έπεισαν τους ανακριτές και τους εισαγγελείς της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές οι ισχυρισμοί των δύο κατηγορουμένων εμφανίζουν σημεία είτε αντιφατικά μεταξύ τους είτε αδύναμα στην κοινή λογική, όπως ο ισχυρισμός του Νίκου Μιχαλολιάκου ότι το επίμαχο βράδυ που έπεσε νεκρός ο 34χρονος μουσικός, «κοιμήθηκε νωρίς και ξύπνησε αργά».

Χαρακτηριστική είναι η φράση του Γ. Πατέλη ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει: «Ένα τέταρτο μετά τη δολοφονία μού τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς και μου είπε «σκότωσα άνθρωπο». Εγώ ενημέρωσα αμέσως τον Λαγό. Δεν υπήρχε σχέδιο δολοφονίας ούτε κανείς στη Χρυσή Αυγή ήξερε κάτι».

Κορυφαία αντίφαση, που σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε κατά τη μαραθώνια διαδικασία των απολογιών, αποτελεί ο ισχυρισμός του γενικού γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου ότι δεν γνωρίζει τον Πατέλη, τη στιγμή που ο ίδιος ο συγκατηγορούμενός του αναφέρει ότι εργάζεται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

«Εργαζόμουν στα κεντρικά της Χρυσής Αυγής. Ήμουν στην ασφάλεια στην κεντρική είσοδο» φέρεται να είπε ο Γ.Πατέλης, ο οποίος δίνει τη δική του εκδοχή για τις αλλεπάλληλες κλήσεις την επομένη του εγκλήματος από σταθερό τηλέφωνο του κόμματος σε σταθερό του σπιτιού του.

«Την επομένη της δολοφονίας όλες οι κλήσεις από το σταθερό τηλέφωνο του κόμματος στο σπίτι μου έγιναν από εμένα διότι ανησυχούσα για τη γυναίκα μου αφού η αστυνομία ερευνούσε το σπίτι μας, μετά από υπόδειξη της συζύγου του Ρουπακιά που ψευδώς είχε πει ότι μου είχε δώσει μία τσάντα με πράγματα από το σπίτι της που ήθελε να αποκρύψει… Τα σταθερά τηλέφωνα που είναι στο όνομα του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι τηλεφωνικό κέντρο και ο οποιοσδήποτε μπορεί να τηλεφωνήσει από αυτά.

Ο Γ.Πατέλης δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές και επίμονες ερωτήσεις για τα τηλεφωνήματα στον βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γ.Λαγό πριν τη δολοφονία, από τις 9:20 το βράδυ και μετά:

«Ειδικά εκείνη την ημέρα» φέρεται να υποστήριξε ο Γ. Πατέλης «μιλούσαμε με τον Λαγό ενόψει της ομιλίας του κ. Μιχαλολιάκου στην τοπική τής Νίκαιας, δύο ημέρες μετά. Συζητούσαμε πώς θα γνωστοποιηθεί το γεγονός, πώς θα μοιραστούν τα φυλλάδια και πώς οι ενέργειές μας έπρεπε να γίνουν το βράδυ για να μην υπάρξουν το πρωί συγκρούσεις με αντίπαλες ομάδες».

Η υπεράσπιση του Πατέλη υπέβαλε αίτημα στους ανακριτές να αρθεί το τηλεφωνικό του απόρρητο των τελευταίων 2- 3 εβδομάδων προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να φανεί πως η συχνότητα και οι ώρες των τηλεφωνημάτων εκείνης της ημέρας δεν ήταν πρωτόγνωρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024