Λογιστική αναβάθμιση των νοσοκομείων ζητά η τρόικα
Επιπλέον μέτρα προκειμένου να βελτιωθεί η λογιστική των νοσοκομείων, η τήρηση βιβλίων για προμήθειες ιατρικού υλικού και τα συστήματα χρέωσης, ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση. Το υπουργείο Υγείας θα έχει το 2014 «οροφή» στις δαπάνες του που θα ανέρχεται στα 4,483 δισ. ευρώ και ως εκ τούτου η προσοχή πέφτει στην κοστολόγηση των υπηρεσιών υγείας.
Επιπλέον μέτρα προκειμένου να βελτιωθεί η λογιστική των νοσοκομείων, η τήρηση βιβλίων για προμήθειες ιατρικού υλικού και τα συστήματα χρέωσης, ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση. Το υπουργείο Υγείας θα έχει το 2014 «οροφή» στις δαπάνες του που θα ανέρχεται στα4,483 δισ. ευρώ και ως εκ τούτου η προσοχή πέφτει στην κοστολόγηση των υπηρεσιών υγείας.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ήδη για την εισαγωγή συστημάτων αναλυτικής κοστολόγησης στα νοσοκομεία, με την εφαρμογή σχεδίου δράσης με πλήρη κάλυψη όλων των νοσοκομείων.
Στο ίδιο πλαίσιο μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να εισαγάγει πρακτικές εφοδιαστικής για τη διαχείριση των εισερχόμενων στα νοσοκομεία και τη διαχείριση αποθεμάτων.
Ενδεικτικά, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται συστήματα σάρωσης γραμμωτού κώδικα για φάρμακα και ιατρικά αναλώσιμα, ώστε να καταγράφεται αυτόματα πιο υλικό βγαίνει από την αποθήκη του νοσοκομείου και που, πότε και από ποιον καταναλώνεται και χρησιμοποιείται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα πέντε λάθη που μπορούν να «χαλάσουν» το πρωινό
- Κίνα: Τουλάχιστον 82 νεκροί από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο
- Ρωσία: Πυρκαγιά ξέσπασε σε δεξαμενή πετρελαίου στο Νοβοροσίσκ μετά από επίθεση ουκρανικών drones
- Οι Έλληνες με τις περισσότερες κατακτήσεις Ευρωλίγκας: Για τη 2η ο Μπαρτζώκας, για την 3η ο Παπανικολάου
- Τσίπρας: Στο ραντεβού με την ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί
- Νέες ταινίες: Ελληνική έκπληξη, θρίλερ και ένα Star Wars για τους fans
