Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα ενημερώνουν εθελοντικά τους τουρίστες μετά το «shutdown»

Ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα ενημερώνουν εθελοντικά τους τουρίστες μετά το «shutdown»

Μπορεί να τέθηκαν σε υποχρεωτική αργία άνευ αποδοχών, μετά το «λουκέτο» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, ωστόσο αρκετοί θα είναι οι υπάλληλοι που θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να ενημερώσουν τους τουρίστες για το ποια αξιοθέατα θα παραμείνουν ανοιχτά.

Μπορεί να τέθηκαν σε υποχρεωτική αργία άνευ αποδοχών, μετά το «λουκέτο» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, ωστόσο αρκετοί θα είναι οι υπάλληλοι που θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να ενημερώσουν τους τουρίστες για το ποια αξιοθέατα θα παραμείνουν ανοιχτά.

Οι υπάλληλοι αυτοί θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους και θα μοιράζουν στους επισκέπτες ενημερωτικά φυλλάδια για το ποια μουσεία, μνημεία ή ιστορικοί χώροι παραμένουν ανοιχτοί.

«Θυμάμαι από το «λουκέτο» της κυβέρνησης στα μέσα του 1990 ότι υπήρχαν πολλοί τουρίστες που δεν είχαν καταλάβει ότι το μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Smithsonian ήταν κλειστό. Είχαν σχεδιάσει μία ξενάγηση σε αυτό, πήγαν εκεί και βρήκαν τις πόρτες του κλειστές» λέει ο Καρλ Γκόλντμαν, διευθυντής σε τοπικό παράρτημα της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Κρατικών, Δημοτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων των Κομητειών.

«Σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι που θα τους βοηθούσε και θα βοηθούσε κι εμάς» είπε ο Γκόλντμαν.

Τα τοπικά σωματεία των δημοσίων υπαλλήλων δημιούργησαν έναν «Οδηγό του Ομοσπονδιακού Υπαλλήλου στη Διακοπή της Λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Ουάσινγκτον», ο οποίος παρέχει πληροφορίες σχετικά με το καθεστώς -λειτουργίας ή μη- των σημαντικότερων τουριστικών μνημείων.

Οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε υποχρεωτική αργία θα φορούν μπλουζάκια του σωματείου τους σε πράσινο και μπλε χρώμα και την Τετάρτη θα βρίσκονται κοντά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Smithsonian, από τις 10:00 το πρωί μέχρι το μεσημέρι.

Αν η διακοπή της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι μεγάλης διάρκειας και η πρωτοβουλία αυτή αποδώσει καρπούς, το σωματείο εξετάζει να τοποθετήσει εθελοντές και σε άλλα μουσεία.

Πολλοί τουρίστες είδαν το πρόγραμμά τους να ματαιώνεται εξαιτίας της διακοπής της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Στο Σαν Φρανσίσκο, για παράδειγμα, οι τουρίστες σχημάτιζαν ουρά για να επισκεφθούν την πρώην φυλακή στο νησί του Αλκατράζ, αλλά μάταια.

Οι αρχές είτε τους πρόσφεραν μία εναλλακτική κρουαζιέρα, είτε επιστροφή των χρημάτων τους.

«Είμαι από την Ιταλία. Σίγουρα έχουμε και εκεί τα πολιτικά μας προβλήματα, αλλά καμία σχέση με αυτό» δήλωσε ο Μάικλ Ρόσι, ο οποίος επισκέπτεται την πόλη για επαγγελματικούς λόγους.

Και στη Νέα Υόρκη, τα περισσότερα από τα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα -όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας, το νησί Έλις και ορισμένα από τα μουσεία Ιστορίας της πόλης- είναι κλειστά.

Οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν άλλα αξιοθέατα, όπως την Γκαλερί Τέχνης Κορκοράν, το Μουσείο Ειδήσεων, το νεκροταφείο Άρλινγκτον.

Κλειστά θα μείνουν, πάντως, τα εθνικά πάρκα και οι ζωολογικοί κήποι, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση πολλών τουριστών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024