Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Το απόγευμα η απολογία Μιχαλολιάκου

Το απόγευμα, μετά τις 7:00 θα οδηγηθεί τελικά ενώπιον των ανακριτών ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση. Την Πέμπτη η απολογία του «πυρηνάρχη» της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργου Πατέλη, ενώ ποικίλες συζητήσεις έχει προκαλέσει η απόφαση να μην προφυλακιστούν οι Ηλ.Κασιδιάρης, Ηλ.Παναγιώταρος και Ν.Μίχος.

Μετά τις 7:00 το απόγευμα θα οδηγηθεί τελικά ενώπιον των ανακριτών ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Την Πέμπτη θα απολογηθεί ο «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, ενώ ποικίλες συζητήσεις έχει προκαλέσει η απόφαση να μην προφυλακιστούν οι Ηλ.Κασιδιάρης, Ηλ.Παναγιώταρος και Ν.Μίχος.

Λίγο μετά τις 15:00, οπότε και ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους, ελεύθεροι αφέθηκαν ακόμη τέσσερις κατηγορούμενοι, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Υπολείπονται οι απολογίες άλλων τεσσάρων. Επίσης στον ανακριτή θα παρουσιαστούν το απόγευμα οι τρεις γυναίκες που έχουν συλληφθεί, καθώς και ακόμα δύο από τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση συμπαράστασης προς τον Νίκο Μιχαλολιάκο πραγματοποιούν έξω από τα δικαστήρια μέλη και υποστηρικτές του κόμματος.

Στην περιοχή των δικαστηρίων βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής έχουν συγκεντρωθεί στο πάρκο απέναντι από την είσοδο των δικαστηρίων και κατά διαστήματα φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής και του γενικού γραμματέα του κόμματος, εξαπολύοντας ύβρεις κατά των δημοσιογράφων.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα της Χρυσής Αυγής αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Καλούμε τους Έλληνες Εθνικιστές σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας απέναντι στην άδικη και παράνομη πολιτική δίωξη κατά του Αρχηγού και των συναγωνιστών βουλευτών της Χρυσής Αυγής».

Το πρωί της Τετάρτης, κι έπειτα από τις μαραθώνιες απολογίες τους, οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος αφέθηκαν ελεύθερη με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Και στους τρεις επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ στον Ηλ.Κασιδιάρη επιβλήθηκε επιπλέον ο όρος της καταβολής εγγύησης 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τους τρεις βουλευτές, ωστόσο κρίθηκε ότι προσωρινά δεν μπορούν να κρατηθούν.

Προφυλακιστέος, για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κρίθηκε μόνο ο Γιάννης Λαγός. Τα εις βάρος του στοιχεία, από καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών και κλήσεων που σχετίζονται με το περιστατικό της δολοφονίας στο Κερατσίνι, φέρονται να είναι συντριπτικά.

Καταδίκες στην Κρήτη

Δύο μέλη της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο καταδικάσθηκαν την Ττάρτη από το Αυτόφωρο σε ποινή φυλάκισης 12 και 8 μηνών με τριετή αναστολή, επειδή είχαν συλληφθεί να κατέχουν συνολικά δύο μαχαίρια, σιδερογροθιά και έναν ηλεκτρικό εκκενωτή.

Πρόκειται για έναν 27χρονο διανομέα γρήγορου φαγητού που καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση και ένα 34χρονο που καταδικάσθηκε σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Και τα δύο άτομα είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο των ερευνών της αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και σε σπίτια μελών της και οδηγήθηκαν στο Δικαστήριο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι δύο παίκτες της Premier League που κατηγορούνται για βιασμό αποβλήθηκαν από την ομάδα τους

Οι δύο ποδοσφαιριστές που συνελήφθησαν για βιασμό, αποβλήθηκαν από την ομάδα που αγωνίζονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024