Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προφυλακιστέος μόνο ο Λαγός - Ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος

Προφυλακιστέος μόνο ο Λαγός – Ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος

Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Προφυλακιστέος κρίθηκε μόνο ο Γιάννη Λαγός. Με προκλητικές εκφράσεις αποχώρησαν από την Ευελπίδων οι τρεις. Να σημειωθεί πως η απόφαση για τη μη προφυλάκιση των τριών κατηγορουμένων αφορά το διάστημα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Προφυλακιστέος κρίθηκε μόνο ο Γιάννη Λαγός. Να σημειωθεί πως η απόφαση για τη μη προφυλάκιση των τριών κατηγορουμένων αφορά το διάστημα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Στον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης 50.000 ευρώ.

Στους Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τους τρεις βουλευτές, ωστόσο κρίθηκε ότι προσωρινά δεν μπορούν να κρατηθούν.

Δεν υπάρχουν στοιχεία εις βάρος τους, υποστήριξε με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ 99,5 ο συνήγορος υπεράσπισης του Ηλ.Κασιδιάρη και του Ηλ.Παναγιώταρου, Παύλος Σαράκης και απέδωσε υπερβολική βιασύνη στις δικαστικές αρχές. Παράλληλα, έκανε λόγο για πολιτική δίωξη, αναφερόμενος και σε δηλώσεις του πρωθυπουργού περί «συντριβής του εξτρεμισμού».

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος έφυγαν αμέσως από την Ευελπίδων, μαζί, με ταξί.

Φεύγοντας, φώναζαν «Θα φάτε τους ψευδομάρτυρες για πρωινό. Θα καταρρεύσουν όλα», «Ζήτω η Δημοκρατία σας», σπρώχνοντας και βρίζοντας όσους δημοσιογράφους προσπάθησαν να τους προσεγγίσουν για να πάρουν κάποια δήλωση.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης φεύγοντας κλώστησε έναν φωτορεπόρτερ και έσπρωξε στη συνέχεια έναν κάμεραμαν.

Μπαίνοντας στο ταξί, ο Ν.Μίχος φώναξε: «Μόνο νεκρούς θα μας νικήσετε. Θα σας ξεφτυλίσουμε όλους. Δούλοι είστε» και ο Ηλ.Παναγιώταρος: «Θα τα πούμε το απόγευμα».

Στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκε ο Γ.Λαγός, ο οποίος στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθεί στη φυλακή.

Ο Γ.Λαγός κρίθηκε προφυλακιστέος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Σε βάρος του Γιάννη Λαγού τα στοιχεία από καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών και κλήσεων που σχετίζονται με το περιστατικό της δολοφονίας στο Κερατσίνι φέρονται να είναι συντριπτικά.

Οι απολογίες των κατηγορούμενων για τη Χρυσή Αυγή συνεχίζονται με άλλους οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενώ στις 15:30 έχει προγραμματισθεί να οδηγηθεί στον ανακριτή ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024