Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Ρεπουμπλικανοί «τo έκαναν στα αλήθεια», λέει ο Ομπάμα

Οι Ρεπουμπλικανοί «τo έκαναν στα αλήθεια», λέει ο Ομπάμα

Τρικυμία στην Ουάσινγκτον μετά την οικονομική παράλυση της αμερικανικής κυβέρνησης εξαιτίας του αδιεξόδου στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό: Ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες αρχίζουν να κατεβάζουν διακόπτες, οι αλληλοκατηγορίες παίρνουν φωτιά με τον Μπαράκ Ομπάμα να λέει ότι οι Ρεπουμπλικανοί «το έκαναν στα αλήθεια, προκάλεσαν το "λουκέτο" αντί να ψηφίσουν έναν αληθινό προϋπολογισμό».

Τρικυμία στην Ουάσινγκτον μετά την οικονομική παράλυση της αμερικανικής κυβέρνησης εξαιτίας του αδιεξόδου στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό: Ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες αρχίζουν να κατεβάζουν διακόπτες, οι αλληλοκατηγορίες παίρνουν φωτιά με τον Μπαράκ Ομπάμα να λέει ότι οι Ρεπουμπλικανοί «το έκαναν στα αλήθεια, προκάλεσαν το «λουκέτο» αντί να ψηφίσουν έναν αληθινό προϋπολογισμό».

Μετά από 17 χρόνια, η Τρίτη είναι η πρώτη φορά που η Ουάσινγκτον ξυπνά σε οικονομική παράλυση καθώς ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός βρίσκεται στον αέρα και δημόσιες υπηρεσίες αναγκάζονται αιφνίδια να στείλουν σε υποχρεωτική αργία τους υπαλλήλους τους.

Πραγματικό μήλον της έριδος είναι η μεταρρύθμιση στο σύστημα περίθαλψης του Ομπάμα, το λεγόμενο Obamacare (και η επίδειξη δύναμης που θέλουν να κάνουν οι Ρεπουμπλικανοί πριν τη μάχη για το όριο χρέους).

Οι Ρεπουμπλικανοί στη Βουλή προσπάθησαν να το μπλοκάρουν, αφαιρώντας του κονδύλια με ρήτρα στο νομοσχέδιο που θα διασφάλιζε τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού -και έτσι οι Δημοκρατικοί απέρριψαν το νομοσχέδιο στη Γερουσία.

Με μήνυμά του στο twitter μετά την εκπνοή της προθεσμίας, ο Μπαράκ Ομπάμα επέρριψε εξ ολοκλήρου την ευθύνη του αδιεξόδου στους Ρεπουμπλικανούς, κατηγορώντας τους ουσιαστικά για ανευθυνότητα.

«Το έκαναν στα αλήθεια. Μία ομάδα Ρεπουμπλικανών στη Βουλή μόλις έβαλε «λουκέτο» στην κυβέρνηση για το Obamacare αντί να περάσει έναν πραγματικό προϋπολογισμό» ανάρτησε ο αμερικανός πρόεδρος στο λογαριασμό του στο twitter.

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος είχε απευθυνθεί στους υπαλλήλους του υπουργείου Άμυνας. Το Κογκρέσο, βλέποντας ότι πλησίαζε το αδιέξοδο, είχε περάσει την τελευταία στιγμή μέτρο που διασφάλιζε τη μισθοδοσία του στρατεύματος ό,τι κι αν γινόταν τα ξημερώματα της Τρίτης, και το οποίο ο Ομπάμα υπέγραψε το βράδυ της Δευτέρας.

Και σε εκείνο το μήνυμά του, ο αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε επικριτικός για την στάση που οδήγησε στην οικονομική παράλυση. «Δυστυχώς το Κογκρέσο δεν εκπλήρωσε το καθήκον του» ανέφερε ο Ομπάμα, λέγοντας στους υπαλλήλους του Πενταγώνου ότι «εσείς και οι οικογένειές σας αξίζετε κάτι καλύτερο από αυτή την δυσλειτουργία στο Κογκρέσο».

Αν και η μισθοδοσία των ένστολων είναι διασφαλισμένη, υπάρχει περίπτωση, όπως σημείωσε και ο Ομπάμα, πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Άμυνας να οδηγηθεί σε αναγκαστική αργία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024