«Λύκος μεταμφιεσμένος σε πρόβατο» λέει ο Νετανιάχου για τον Ιρανό πρόεδρο
Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, και εάν είναι υποχρεωμένο να δράσει μόνο του, θα δράσει μόνο του, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Μην τον εμπιστεύεστε» διεμήνυσε στη διεθνή κοινότητα για τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί, χαρακτηρίζοντάς τον «λύκο μεταμφισμένο σε πρόβατο».
Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, και εάν είναι υποχρεωμένο να δράσει μόνο του, θα δράσει μόνο του, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
«Μην τον εμπιστεύεστε» διεμήνυσε στη διεθνή κοινότητα για τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί, χαρακτηρίζοντάς τον «λύκο μεταμφισμένο σε πρόβατο».
Το Ιράν δεν έχει περάσει ακόμη την κόκκινη γραμμή, αλλά είναι σε θέση να «επιταχύνει» αν το θελήσει, σημείωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο μόνος τρόπος για να εμποδιστεί με ειρηνικό τρόπο μια ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από το Ιράν είναι να συνδυαστούν σκληρές κυρώσεις με μια αξιόπιστη στρατιωτική απειλή, τόνισε.
«Μην εγκαταλείπετε τις πιέσεις ([στο Ιράν)» υπογράμμισε για να προσθέσει ότι η μόνη συμφωνία που θα μπορούσε να γίνει με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί είναι αυτή που θα προέβλεπε «την πλήρη εξάλειψη του προγράμματος πυρηνικών όπλων του Ιράν».
«Ο Ροχανί είναι ένας λύκος μεταμφιεσμένος σε πρόβατο. Ένας λύκος που προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια της διεθνούς κοινότητας. Όπως όλοι οι άλλοι, εύχομαι να μπορούσαμε να πιστέψουμε τα λόγια του Ροχανί, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στις πράξεις του Ιράν» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Δήμος Αθηναίων: Τα πρώτα 100 κλιματιστικά σε ευάλωτα νοικοκυριά
- Θεσσαλονίκη: Περιβαλλοντική ρύπανση από βουνά αποβλήτων σε παράνομη εταιρεία ανακύκλωσης – Συνελήφθη 46χρονος
- Το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» στο ακριτικό Πωγώνι και στη Δερόπολη της Αλβανίας
- Ο Μέσι εξήγησε γιατί… λύγισε μετά την επική ανατροπή της Αργεντινής επί της Αιγύπτου
- Σε εξέλιξη η συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών για τις υποκλοπές – Να κληθούν Ντίλιαν, Δημητριάδης ζητά η αντιπολίτευση
- Τζέιμς Δαλαμάγκας: Ελεύθερος υπό όρους μέχρι τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών για την έκδοσή του
- Μητσοτάκης για τα F35 στην Τουρκία: Έχοντας δώσει λευκή επιταγή στις ΗΠΑ επαφίεται στην ευαισθησία των συμμάχων
- Αναβαθμίζονται οι σχολικές μονάδες του Πειραιά με εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης όλο το καλοκαίρι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442