Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέχρι 15 Νοεμβρίου οι εγγραφές των πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μέχρι 15 Νοεμβρίου οι εγγραφές των πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Την παράταση της προθεσμίας εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου αποφάσισε η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε έκτακτη συνεδρίασή της την Τρίτη. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη σειρά της, καλεί τους πρωτοετείς φοιτητές να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα, αν και ακόμη δεν μπορούν να εγγραφούν λόγω των κινητοποιήσεων των διοικητικών τους υπαλλήλων.

Την παράταση της προθεσμίας εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου αποφάσισε η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε έκτακτη συνεδρίασή της την Τρίτη.

Η Σύγκλητος του ιδρύματος αποφάσισε, παράλληλα, την ανάληψη πρωτοβουλιών δημοσιοποίησης σε διεθνές επίπεδο του προβλήματος που δημιουργείται στο πανεπιστήμιο εξαιτίας της διαθεσιμότητας των 498 μελών του διοικητικού προσωπικού.

Συμφωνήθηκε, επίσης, να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο «σε όλο του το εύρος με σεβασμό προς την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 27ης-9-2013 των εργαζομένων για απεργία», αλλά και να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος σε συνεργασία με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου να ορίσει προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα επείγοντος χαρακτήρα ζητήματα.

Η Σύγκλητος αποφάσισε τέλος να ζητηθεί «για εύλογο χρονικό διάστημα αναστολή της εκτέλεσης της Κ.Υ.Α. 135211/Β2 (ΦΕΚ 2384/24-9-2013 τ. Β) προκειμένου να επανεξεταστεί με δίκαιο, διαφανή και αποδεκτό τρόπο η αξιολόγηση των διοικητικών δομών των Ιδρυμάτων».

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη σειρά της, καλεί τους πρωτοετείς φοιτητές να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα, αν και ακόμη δεν μπορούν να εγγραφούν λόγω των κινητοποιήσεων των διοικητικών τους υπαλλήλων.

«Η Σύγκλητος θεωρεί ότι μέχρι την εγγραφή τους οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ψήφισμα που εξέδωσε η Σύγκλητος του ιδρύματος.

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 118 διοικητικοί υπάλληλοι. Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, όπως ανέφεραν τα μέλη της Συγκλήτου του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024