Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επί επτά ώρες απολογήθηκε στον ανακριτή ο Ηλίας Κασιδιάρης

Επί επτά ώρες απολογήθηκε στον ανακριτή ο Ηλίας Κασιδιάρης

Δεκάδες ερωτήσεις για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής φέρεται να δέχτηκε, μεταξύ άλλων, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος απολογήθηκε επί περίπου επτά ώρες στον ανακριτή για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε τα πάντα και να απάντησε πολιτικά στις περισσότερες ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού. Ο Ηλίας Παναγιώταρος είναι ο επόμενος που πέρασε το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθεί.

Δεκάδες ερωτήσεις για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής φέρεται να δέχτηκε, μεταξύ άλλων, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος απολογήθηκε επί περίπου επτά ώρες στον ανακριτή για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε τα πάντα και να απάντησε πολιτικά στις περισσότερες ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού.

Φέρεται, μάλιστα, να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες. Ο βουλευτής φέρεται να ρωτήθηκε από τον ανακριτή πως εξηγεί ότι γίνεται επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως «εκπαιδευτή δολοφόνων» από πρόσωπα-μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους. Ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είδε στην τηλεόραση και γι’ αυτό κάνει αναφορά στο πρόσωπό του.

Επίσης, ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη.

Μάλιστα ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Από το μεσημέρι στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρίσκονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος, Λαγός και Μίχος, προκειμένου απολογηθούν. Ο Ηλίας Παναγιώταρος είναι ο επόμενος που πέρασε το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθεί.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των υπόλοιπων βουλευτών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για το αν θα προχωρήσουν στην προφυλάκισή τους.

Οι ανακριτές φαίνονται αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν σήμερα τον γύρο των απολογιών των τεσσάρων βουλευτών, καθώς αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να απολογηθεί ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.

Την Τετάρτη στις 15:30 θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ το πρωί (08:00) στο γραφείο του δικαστικού λειτουργού θα βρεθούν άλλοι οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Νωρίτερα την Τρίτη απολογήθηκαν τρία περιφερειακά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Τα δύο αφέθηκαν ελεύθερα με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο τρίτος από τα τρία μέλη του κόμματος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Οι βουλευτές αναμένεται να αμφισβητήσουν τη νομική διαδικασία, καθώς θα υποστηρίξουν ότι έπρεπε να έχει αρθεί η βουλευτική ασυλία πριν συλληφθούν. Επίσης, θα αποδώσουν τις συλλήψεις τους σε πολιτική σκοπιμότητα εν όψει των δημοτικών εκλογών.

Το κατηγορητήριο κατά Κασιδιάρη

Στο κατηγορητήριο ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται ότι συμμετείχε αδιαλείπτως σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα αποτελούμενη από τρία ή περισσότερα άτομα, η οποία επιδίωκε τη διάπραξη των παρακάτω αδικημάτων: παραχάραξη, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, πλαστογραφία, πλαστογραφία και κατάχρηση ενσήμων, ψευδής βεβαίωση, νόθευση, εμπρησμός, εμπρησμός σε δάση, πλημμύρα, έκρηξη, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, πρόκληση ναυαγίου, δηλητηρίαση πηγών και τροφίμων, διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών, ανθρωποκτονία από πρόθεση, βαριά σωματική βλάβη, αρπαγή, εμπόριο δούλων, εμπορία ανθρώπων, αρπαγή ανηλίκων, ακούσια απαγωγή, βιασμός, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση παιδιών, πορνογραφία ανηλίκων, σωματεμπορία, ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, υπεξαίρεση, ληστεία, εκβίαση, απάτη, απάτη με υπολογιστή, διευκόλυνση της παρανόμου εισόδου ή εξόδου ή της παρανόμου μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών.

Το βαρύ κατηγορητήριο περιγράφει μια οργάνωση δομημένη κατά τα χιτλερικά πρότυπα με στρατολογήσεις ανηλίκων, αλλά και ομάδες μάχης συντεταγμένα εμφανιζόμενες. Σοκάρουν επίσης οι αναφορές του κατηγορητηρίου για «αιφνιδιαστικές, βίαιες και μαζικές επιθέσεις» από νεοτέρας ηλικίας άτομα, για μηχανοκίνητες ομάδες με τον τίτλο Inova, αλλά και για ιδεολογία περί την υπεροχή της αρίας φυλής που οδήγησε σε δεκάδες αιματηρές επιθέσεις.

Οπαδοί της ΧΑ στην Ευελπίδων

Στο κάλεσμα της Χρυσής Αυγής προς τους οπαδούς της να συγκεντρωθούν έξω από την Ευελπίδων ανταποκρίθηκαν περίπου 100 άτομα, τα οποία σήκωσαν και ανυπόγραφο πανό: «Πολιτική δε γίνεται με τρόμο και κελιά, τρομοκρατία λέγεται ο κόσμος που πεινά», ενώ άπλωσαν και μία ελληνική σημαία.

Παράλληλα φωνάζουν το γνωστό σύνθημα «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», «Ελλάδα σε πουλάνε, τους ξένους προσκυνάνε», «Ένα, δύο, τρία, η χούντα σας ξεκίνησε το ’73», «Σας έχουμε εκθέσει, σας κάναμε πολλά, η σκέψη δεν πεθαίνει μέσα στα κελιά» και «Αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι».

Μαζί με τους συγκεντρωμένους είναι και οι βουλευτές Κ. Μπαρμπαρούσης, Ν. Κούζηλος, Δ. Κουκούτσης, Π. Ηλιόπουλος.

Η σύζυγος του Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, προκάλεσε νέο επεισόδιο, χτυπώντας έξω από τη ΓΑΔΑ με την τσάντα της κάμεραμαν του Mega που την βιντεοσκοπούσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024