Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Περίπου 15.000 οι συμμετέχοντες στο αγώνα Greece Race for the Cure®

Περίπου 15.000 κόσμος έτρεξε ή περπάτησε στέλνοντας το δικό του μήνυμα πρόληψης-έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 στον 5ο Αγώνα Δρόμου και Περίπατου ενάντια στον καρκίνο του μαστού, Greece Race for the Cure® 2013 που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της Susan G. Komen for the Cure®.

Περίπου 15.000 κόσμος έτρεξε ή περπάτησε στέλνοντας το δικό του μήνυμα πρόληψης-έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 στον 5ο Αγώνα Δρόμου και Περίπατου ενάντια στον καρκίνο του μαστού, Greece Race for the Cure® 2013 που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της Susan G. Komen for the Cure®.

Άντρες, γυναίκες και παιδιά κάθε ηλικίας και από πολλές περιοχές της Ελλάδας έτρεξαν ή περπάτησαν για να τιμήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να συμβάλουν στην παγκόσμια μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ενώ γυναίκες που έχουν περάσει οι ίδιες την εμπειρία του καρκίνου του μαστού έστειλαν σε όλους ένα μήνυμα δύναμης και ελπίδας!

Η Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» και πρόεδρος του Αγώνα τόνισε ότι με αυτή τη διοργάνωση θέλουμε να τιμήσουμε τις γυναίκες που έχασαν ή νίκησαν τη μάχη με την ασθένεια και να ενημερώσουμε τον κόσμο για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης, ώστε να μειωθούν οι θάνατοι από την ασθένεια. Για εμάς κάθε ζωή είναι σημαντική. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε μέχρι να βρεθούν οι θεραπείες που θα βάλουν τέλος σε αυτή την ασθένεια!

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ότι η Αθήνα σήμερα συμμετέχει σε μια παγκόσμια πρωτοβουλία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές και εμείς αγκαλιάζουμε σήμερα & πάντα αυτή την δράση που στόχο έχει να σωθούν ακόμα περισσότερες γυναίκες.

Η Σοφία Μπεκατώρου, Χρυσή Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας και πρόεδρος της Επιτροπής Γυναίκα και Αθλητισμός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στηρίζει τον Αγώνα θεσμό πλέον του Άλμα Ζωής κάνοντας την εκκίνηση της κούρσας των 5χλμ. Η ίδια δήλωσε ότι ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που υπάρχει ανάμεσά μας και είναι ανεύθυνο από μέρους μας να προσποιούμαστε ότι βρίσκεται μακριά μας. Όσα χρόνια ασχολούμαι με τον αθλητισμό το βασικό μήνυμα ήταν ένα: σημασία έχει να αγωνίζεσαι με τη ψυχή σου και το αποτέλεσμα είναι δευτερεύον. Ο αγώνας με τον καρκίνο μπορεί να εξελιχθεί σε άνισο μόνο εάν εμείς εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Σήμερα η χαρά και η θετική σκέψη όλων δίνουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα «Υπάρχει ανθρώπινη αλληλεγγύη, μεγαλοψυχία και αγάπη που δεν επηρεάζεται από κοινωνικές μεταρρυθμίσεις και αντιξοότητες».

Μαζί έτρεξαν για τη ζωή ο Ανδρέας Κοσματόπουλος, Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας, η Βάσω Βουγιούκα, Ολυμπιονίκης Ξιφασκίας, η Μαρία Κάκιου, Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής, η Φανή Ψαθά, Πρωταθλήτρια Κόσμου & Olympian Ελευθέρας Πάλης Γυναικών, ο Βασίλης Κολλάρος, Πρωταθλητής Κόσμου στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη, η Έλενα Θεοδωρακοπούλου, Πρωταθλήτρια στα 500 μέτρα, η Ελένη Πετρουλάκη, η Μαίρη Συνατσάκη, η Ναταλία Δραγούμη και ο Άρης Καβατζίκης.

Την εκδήλωση της Ημέρας παρουσίασε η Ελεονώρα Μελέτη.

Τα καθαρά έσοδα από τη διοργάνωση του 5ου Αγώνα Greece Race for the Cure® θα διατεθούν για την εκπόνηση προγραμμάτων με στόχο τη ψυχοκοινωνική στήριξη της γυναίκας που νοσεί και την προώθησητης έγκαιρης διάγνωσης.

Ξένη δημοσίευση

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024