Όποιος προωθεί τη βία θα βρει απέναντι τους Έλληνες, είπε ο πρωθυπουργός
Μήνυμα ενότητας και καταδίκης της βίας, μετά τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή, έστειλε από τη Νέα Υόρκη ο Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας σε ομογενείς, τόνισε: «Σαν πρωθυπουργός, με ενδιαφέρει η ενότητα. Δεν έχεις δικαίωμα να μισείς τον άλλο, να πιστεύεις στην βία, να είσαι ρατσιστής, να προωθείς την ακρότητα. Γιατί τότε θα βρεις απέναντί σου τους Ελληνες, όπως έγινε τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα».
Μήνυμα ενότητας και καταδίκης της βίας, μετά τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή, έστειλε από τη Νέα Υόρκη ο Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας σε ομογενείς, τόνισε: «Σαν πρωθυπουργός, με ενδιαφέρει η ενότητα. Δεν έχεις δικαίωμα να μισείς τον άλλο, να πιστεύεις στην βία, να είσαι ρατσιστής, να προωθείς την ακρότητα. Γιατί τότε θα βρεις απέναντί σου τους Ελληνες, όπως έγινε τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα».
Το πρόγραμμα του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ άρχισε με τον εκκλησιασμό του στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινκγκ της Νέας Υόρκης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου.
Μετά το πέρας της λειτουργίας, ο κ. Σαμαράς απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα που αποτελούσαν μέλη της ελληνικής κοινότητας. Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες, ωστόσο θα τα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της και μάλιστα ότι έχει διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και είναι κοντά στην έξοδο από τον λαβύρινθο.
«Ο ελληνικός λαός γεύθηκε την πίκρα να μιλούν για έξοδο της χώρας από το ευρώ, να νιώθει ότι ήτταται σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας. Με υπερηφάνεια και σοβαρότητα πέρασε τα δύσκολα. Κανείς δεν μιλά πια για Grexit. Η Ελλάδα θα είναι παράδειγμα για όλη την Ευρώπη» τόνισε.
Ο κ. Σαμαράς έκανε και αναφορά στα τελευταία γεγονότα και τις συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής λέγοντας: «Σαν πρωθυπουργός, με ενδιαφέρει η ενότητα. Δεν έχεις δικαίωμα να μισείς τον άλλο, να πιστεύεις στην βία, να είσαι ρατσιστής, να προωθείς την ακρότητα. Γιατί τότε θα βρεις απέναντί σου τους Ελληνες, όπως έγινε τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα».
Ο κ.Σαμαράς, έκλεισε τις επισημάνσεις του απευθύνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, ότι μια νέα εποχή ευημερίας ξεκινά για την χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σάλος με AI εικόνες που ανέβασε ο Τραμπ – Δείχνουν τη Γροιλανδία (και όχι μόνο) αμερικανική και θεατές τους Ευρωπαίους
- «Παιχνίδια» παγκόσμιας εξουσίας – Ο αποδυναμωμένος ΟΗΕ, η διεθνής αταξία και μια κομβική διαδοχή
- Έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία: Συναγερμός για επικίνδυνα φαινόμενα με καταιγίδες και χιονοπτώσεις
- Σκύλος: Από τι εξαρτάται η χρονική διάρκεια εκπαίδευσής του;
- Φάμελλος: Απαράδεκτη και σκοταδιστική η δήλωση Καρυστιανού – Μόνο στην τραμπική ιδεολογία παρόμοιες τοποθετήσεις
- Μεγάλο πλήγμα στους Γουόριορς: Ρήξη χιαστού ο Μπάτλερ
- Στην εξέδρα εκτόξευσης ο υπερπύραυλος της NASA για τον ιστορικό γύρο της Σελήνης
- Φωτιά σε θάλαμο ανηλίκων στις φυλακές Κασσαβέτειας – Έρευνες για κρούσματα φυματίωσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442