Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Seat Leon Cupra 2014: Σε αναζήτηση τορέρο

Seat Leon Cupra 2014: Σε αναζήτηση τορέρο

Η "hot-hatch" έκδοση του Leon δίνει δείγμα γραφής καθώς, πλέον, μετά και την παρουσίαση του Leon ST στην πρόσφατη έκθεση της Φρανκφούρτης, αποτελεί την επόμενη άφιξη στην γκάμα του δημοφιλούς μικρομεσαίου.

Έχοντας ολοκληρώσει τις παρουσιάσεις των εκδόσεων αμαξώματος της γκάμας του Leon, η ισπανική φίρμα επικεντρώνεται στην επόμενη και πιο “hot” έκδοση η οποία αναμένεται εντός του 2014.

Ο λόγος φυσικά για την έκδοση Cupra η οποία εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης στην Ισπανία, «προδομένη» από στοιχεία όπως οι τροχοί 19 ιντσών με «φόντο» τις κόκκινες δαγκάνες των αεριζόμενων δισκόφρενων, οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, το συνολικά πιο «θορυβώδες» αισθητικά μπροστινό τμήμα και η διπλή απόληξη της εξάτμισης, πίσω.

Ωστόσο, αυτό που έχει σημασία στην περίπτωση της συγκεκριμένης έκδοσης δεν είναι τα επιμέρους στοιχεία αλλά η ισχύς την οποία καλούνται να υποστηρίξουν.

Αυτή αναμένεται να πάρει τη σκυτάλη από εκεί που την άφησε το προηγούμενο Leon Cupra R, ξεπερνώντας τους 268 ίππους χάρη στην παρουσία ενός δίλιτρου TSI κινητήρα.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το νέο Leon Cupra να είναι κατά περίπου 50 ίππους ισχυρότερο από το VW Golf GTI με το οποίο μοιράζεται πολλά μηχανικά μέρη αλλά και τον ανταγωνισμό του Ford Focus ST.

Την εικόνα του νέου Cupra αναμένεται να συμπληρώσει ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στα πρότυπα αυτού που προσφέρεται στην έκδοση του VW Golf GTI Performance Pacκ, το οποίο θα προσφέρεται και στην περίπτωση του ισπανικου hot-hatch ως επιλογή.

Η κίνηση θα μεταδίδεται αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων ή κατ’ επιλογή ενός DSG διπλού συμπλέκτη.

AUTOMEDIA

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024