Απάνθρωπες συνθήκες καταγγέλλουν εργάτες του Μουντιάλ στο Κατάρ
Σε έρευνα που πραγματοποίησε η Βρετανική εφημερίδα, Guardian, αποκαλύπτονται οι άθλιες συνθήκες εργασίας, στο Κατάρ, εν όψει του Μουντιάλ του 2022 που θα φιλοξενήσει το Εμιράτο. Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους εν ώρα εργασίας, με τους εργάτες να καταγγέλλουν ότι εδώ και πολλούς μήνες παραμένουν απλήρωτοι, αλλά συνεχίζουν να δουλεύουν.
Σε έρευνα που πραγματοποίησε η Βρετανική εφημερίδα, Guardian, αποκαλύπτονται οι άθλιες συνθήκες εργασίας, στο Κατάρ, ενόψει του Μουντιάλ του 2022 που θα φιλοξενήσει το Εμιράτο.
Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους εν ώρα εργασίας, με τους εργάτες να καταγγέλλουν ότι εδώ και πολλούς μήνες παραμένουν απλήρωτοι, αλλά συνεχίζουν να δουλεύουν.
Επίσης, οι επικεφαλής των εργασιών, τους έχουν κατασχέσει τις αστυνομικές ταυτότητες και τα διαβατήρια, εγκλωβίζοντας τους εκεί. Και παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην χώρα, λόγω της αφόρητης ζέστης, δεν τους παρέχεται δωρεάν πόσιμο νερό.
Οι εργάτες, χωρίς να έχουν κάποια λύση, καταφεύγουν στις αντίστοιχες πρεσβείες των χωρών τους, έτσι ώστε να βρουν τρόπο να φύγουν από το Κατάρ. Δηλώσεις ενός αλλοδαπού εργαζόμενου φιλοξενεί η Guardian: «Δουλεύουμε με άδεια στομάχια, 12 ώρες εργασίας και στη συνέχεια καθόλου φαγητό το βράδυ. Όταν διαμαρτυρήθηκα στον επικεφαλής μου εκείνος με χτύπησε και με πέταξε έξω από το μέρος που κοιμόμασταν το βράδυ και αρνήθηκε να μου δώσει χρήματα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο στρατός της Νιγηρίας διέσωσε 92 άτομα που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές μαχητές
- Ανακουφισμένος και πανευτυχής ο Κόρι Τζόσεφ: «Εκπληκτικό που έπαιξα αυτό τον ρόλο»
- Πετρέλαιο: Οι τιμές υποχωρούν, ενώ οι αγορές ποντάρουν σε συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για να τερματιστεί ο πόλεμος
- Η Γωγώ Μαστροκώστα ήταν αγωνίστρια μέχρι το τέλος
- Σκαριόλο: «Μικρές λεπτομέρειες έπαιξαν ρόλο… – Πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Η Ουκρανία λέει πως έπληξε πετρελαϊκή εγκατάσταση που εφοδιάζει τη Μόσχα


