Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΑΧΑ και το Ι.Ο.ΑΣ.

Η ΑΧΑ και το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» σε κοινή δράση για την οδική ασφάλεια

Η AXA Ασφαλιστική και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς, συνεχίζουν και το 2013-2014, στο πλαίσιο της τριετούς συνεργασίας τους, το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.

Η ΑΧΑ Ασφαλιστική και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής, που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και παρουσιάζεται στα σχολεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα απο το συγκεκριμένο πρόγραμμα, από το Μάρτιο του 2012 έχουν ήδη εκπαιδευτεί 10.195 μαθητές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση-συζήτηση για τα βασικά αίτια και αποτελέσματα των τροχαίων συμβάντων, καθώς και για την πρόληψη αυτών. Επιπρόσθετα, γίνεται προβολή ειδικών video σχετικών με τη χρήση ζωνών ασφαλείας και κράνους, για την απόσπαση προσοχής και την ευγένεια στο δρόμο, καθώς και για τις επώδυνες συνέπειες των τροχαίων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος έχει δημιουργηθεί η διαδραστική ιστοσελίδα «www.kantososta.gr». όποι οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων μέσω ενός ευχάριστου παιχνιδιού μαθαίνουν χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την οδική ασφάλεια, απαντώντας σε 40 ερωτήσεις με την παρακάτω θεματολογία:

1. Ασφάλεια Πεζών
2. Ασφάλεια Ποδηλατών
3. Αλκοόλ και την Οδήγηση
4. Ταχύτητα
5. Μηχανοκίνητος αθλητισμός
6. Πρόληψη

Για τη δημιουργία και την υλοποίηση του προγράμματος, η ΑΧΑ και το Ι.Ο.ΑΣ Πάνος Μυλωνάς έχουν βασιστεί σε έρευνες και επιστημονικά τεκμήρια, ούτως ώστε η συγκεκριμένη ενέργεια να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει μαθητές, διατηρώντας παράλληλα το ενδιαφέρον τους με ένα δημιουργικό και μιλώντας τη γλώσσα τους με δεδομένο η πλειοψηφία των τροχαίων συμβάντων παγκοσμίως αφορά άτομα ηλικίας 15 – 29 ετών

Ο στόχος της πρωτοβουλίας των AXA και τουΙ.Ο.ΑΣ Πάνος Μυλωνάς είναι να αντιμετωπίσει το κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόβλημα των τροχαίων συμβάντων τα οποία αποτελούν μία από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου των νέων και στη χώρα μας στην οποία παρατηρείται ιδιαίτερα μεγάλο έλλειμμα παιδείας σε σχέση με την οδική ασφάλεια και η οποία καταγράφει τα περισσότερα θύματα απο τροχαία στην Ευρώπη.

auto.in.gr

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024