Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πειρατές όχι, παράνομοι ναι, οι ακτιβιστές της Greenpeace κατά τον Πούτιν

Πειρατές όχι, παράνομοι ναι, οι ακτιβιστές της Greenpeace κατά τον Πούτιν

Ως «απολύτως προφανές» ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πως οι ακτιβιστές της Greenpeace που είναι υπό κράτηση δεν είναι πειρατές, υπογράμμισε όμως ότι σε κάθε περίπτωση παραβίασαν το νόμο. Τα 30 μέλη της οικολογικής οργάνωσης είχαν προσπαθήσει να ανέβουν σε ρωσική εξέδρα άντλησης πετρελαίου στην Αρκτική αλλά τέθηκαν υπό κράτηση και η εισαγγελία προτίθεται να ασκήσει κατηγορίες πειρατίας.

Ως «απολύτως προφανές» ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πως οι ακτιβιστές της Greenpeace που είναι υπό κράτηση δεν είναι πειρατές, υπογράμμισε όμως ότι σε κάθε περίπτωση παραβίασαν το νόμο.

Τα 30 μέλη της οικολογικής οργάνωσης είχαν προσπαθήσει να ανέβουν σε ρωσική εξέδρα άντλησης πετρελαίου στην Αρκτική αλλά τέθηκαν υπό κράτηση και η εισαγγελία προτίθεται να ασκήσει κατηγορίες πειρατίας, όπως ανέφερε την Τρίτη.

«Είναι απολύτως προφανές πως, φυσικά, δεν είναι πειρατές, αλλά τυπικά προσπαθούσαν να καταλάβουν την εξέδρα» είπε ο Πούτιν την Τετάρτη σε φόρουμ στη βόρεια Ρωσία.

«Είναι προφανές πως παραβίασαν τη διεθνή νομοθεσία» τόνισε ο ρώσος πρόεδρος,

Οι τριάντα, από διάφορες χώρες του κόσμου, επέβαιναν στο ολλανδικής σημαίας Arctic Sunrise. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα «εφόδου» στην εξέδρα, το πλοίο ρυμουλκήθηκε στο Μούρμανσκ και το πλήρωμα μεταφέρθηκε σε κρατητήρια.

Η Greenpeace κατήγγειλε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση των οικολόγων ακτιβιστών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024