«Εντός εξαμήνου» η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ
Tα θέματα της αποκρατικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και τα μέτρα για την ελληνική ακτοπλοΐα συζητήθηκαν μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και των εκπροσώπων της τρόικας. Πρόθεσή μας, είπε ο υπουργός στους εκπροώπους των δανειστών, είναι να ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ μέσα σε έξι μήνες.
Tα θέματα της αποκρατικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΑΕ (ΟΛΠ ΑΕ) και τα μέτρα για την ελληνική ακτοπλοΐα συζητήθηκαν μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και των εκπροσώπων της τρόικας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Καταρχήν έγινε συζήτηση γύρω από τις προθέσεις του υπουργείου για τη συμφωνία ΟΛΠ-Cosco. Ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι η άμεση αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ. Πρόθεσή μας -πρόεσθεσε- είναι να ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ μέσα σε έξι μήνες.
Ο υπουργός είπε ακόμη στους εκπροσώπους της τρόικας ότι οποιαδήποτε διαδικασία ακολουθηθεί για τον ΟΛΠ, είτε μέσω του φιλικού διακανονισμού με την Cosco είτε με την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών θα πρέπει να έχει και την έγκριση της ΕΕ.
Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για την ακτοπλοΐα. Όπως προβλεπόταν από το μνημόνιο παρουσιάστηκε έκθεση αξιολόγησης για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, όπως για παράδειγμα για τα ταχύπλοα για τα οποία μειώθηκε ο χρόνος δρομολόγησής τους, για την κατάργηση της 10μηνης υποχρεωτικής στελέχωσης, για την κατάργηση των εκπτώσεων και για τον αντίκτυπο που είχε η μείωση των συνθέσεων της Αδριατικής.
Η μείωση κατά 50% του ξενοδοχειακού προσωπικού για το χειμώνα θα εξετασθεί αργότερα όταν θα έχει εφαρμοσθεί και θα έχουν φανεί α πρώτα αποτελέσματα.
Συζητήθηκαν επίσης σχεδιασμοί του υπουργείου, ενώ έγινε αναφορά στο νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής, στην απελευθέρωση της αγοράς και την αναδιάρθρωση του Λιμενικού Σώματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κατασκευή νέας υδατοδεξαμενής 8.300 m3 στο Δήμο Καλαμάτας
- Οι Πορτογάλοι τίμησαν τη μνήμη του Ζότα με μια συγκινητική κίνηση
- Emily in Paris: Γυρίσματα στους εμβληματικούς Μύλους της Μυκόνου με φόντο το ηλιοβασίλεμα
- Διεθνής αθλητική συνεργασία του Δήμου Πειραιά
- Υπουργείο Εξωτερικών: Διάβημα διαμαρτυρίας στο Ισραήλ για τη συμπεριφορά υπουργού στους συλληφθέντες του Global Sumud Flotilla
- Ποινή φυλάκισης σε 69χρονο που επιτέθηκε σε διασώστες του ΕΚΑΒ που πήγαν να τον βοηθήσουν
- Ολυμπιακός: Στο ξενοδοχείο η αποστολή των «ερυθρόλευκων»
- Αθηνών – Λαμίας: Καραμπόλα 7 οχημάτων στο ύψος της εξόδου για Λυκόβρυση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 20.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/hari-nandakumar-AusHcg-Sxc-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442