Ακόμα μια αρκούδα νεκρή από τροχαίο στη Βόρεια Ελλάδα
Μια θηλυκή αρκούδα, η οποία πιθανότατα θήλαζε μικρά, σκοτώθηκε σε τροχαίο στον παραλίμνιο επαρχιακό δρόμο της Καστοριάς, ανακοίνωσε η οργάνωση Αρκτούρος. Ο οδηγός που χτύπησε το ζώο δεν ανέφερε το περιστατικό.
Μια θηλυκή αρκούδα, η οποία πιθανότατα θήλαζε μικρά, σκοτώθηκε σε τροχαίο στον παραλίμνιο επαρχιακό δρόμο της Καστοριάς, ανακοίνωσε η οργάνωση Αρκτούρος. Ο οδηγός που χτύπησε το ζώο δεν ανέφερε το περιστατικό.
Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου ενημερώθηκε για την αρκούδα το Σάββατο, τουλάχιστον μία ημέρα μετά το δυστύχημα.
Η άτυχη αρκούδα, βάρους περίπου 150 κιλών, έφερε εκδορές και κατάγματα στο αριστερό πόδι και στη λεκάνη, ευρήματα που δείχνουν ότι σκοτώθηκε από πρόσκρουση με διερχόμενο όχημα. Σε μικρή απόσταση βρέθηκαν μάλιστα εξαρτήματα από βαρύ όχημα, πιθανότατα φορτηγό.
Από την εικόνα των θηλών του ζώου οι ειδικοί του Αρκτούρου συμπεραίνουν ότι θήλαζε ένα ή περισσότερα μικρά, τα οποία όμως δεν εντοπίστηκαν από την έρευνα στην περιοχή.
Τα αρκουδάκια ζουν με τη μητέρα τους 2-3 χρόνια και εάν χωριστούν μέσα σε αυτό το διάστημα η επιβίωσή τους είναι απίθανη.
Το περιστατικό στην Καστοριά έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες προηγούμενα τροχαία με θύματα αρκούδες στην Εγνατία Οδό.
Τη λύση θα μπορούσε να δώσει ο φράχτης που κατασκευάζεται στον αυτοκινητόδρομο.
- Περίφραξη στην Εγνατία Οδό θα σώσει τις αρκούδες από τα τροχαία
- Μια γενιά αρκούδων αφανίζεται σε τροχαία στην Ελλάδα
Ο πληθυσμός της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα υπολογίζεται σε περίπου 350-400 άτομα. Ζουν σε δύο ανεξάρτητους πληθυσμούς, οι οποίοι δεν επικοινωνούν γεωγραφικά μεταξύ τους.
Ο μεγαλύτερος πληθυσμός ζει στην ευρύτερη περιοχή της οροσειράς της Πίνδου και ο δεύτερος στην οροσειρά της Ροδόπης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Επανάσταση των φλαμίνγκο»: Βίαιη καταστολή σε διαδηλώσεις ενάντια στο θέρετρο του Κούσνερ στην Αλβανία
- Φιλίπ Πεταίν: Στις προσταγές μιας ζηλόφθονης Μοίρας
- Δημιουργική λογιστική στις απελάσεις από το υπουργείο Μετανάστευσης
- Κουτσούμπας από Ασπρόπυργο: Μάτι, «Βιολάντα», Τέμπη, Ασπρόπυργος είναι όλα κρατικά και εργοδοτικά εγκλήματα
- Από γεωργικές εργασίες ξεκίνησε η φωτιά στο Δερβένι Θεσσαλονίκης – Συνελήφθη ένας άνδρας
- Τέμπη: Τριάμισι χρόνια μετά τα Τέμπη και το «αυτόματο φρένο» στα τρένα δεν λειτουργεί – Κυνική παραδοχή στη Βουλή




