Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντικατάσταση αξιωματικών φέρνει η έρευνα για τυχόν θύλακες της ΧΑ στην ΕΛ.ΑΣ.

Αντικατάσταση αξιωματικών φέρνει η έρευνα για τυχόν θύλακες της ΧΑ στην ΕΛ.ΑΣ.

Eντολή για έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ. έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής στο Σώμα. Μάλιστα, στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι για να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα της έρευνας μετακινούνται ή αντικαθίστανται αξιωματικοί από Υπηρεσίες που βρέθηκαν στο επίκεντρο των καταγγελιών.

Eντολή για έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ. έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής στο Σώμα.

Η έρευνα ανατέθηκε στον διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη.

Προκειμένου επίσης να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα στην έρευνα, αντικαθίστανται και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες:

  • Ο υποστράτηγος, προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας
  • Ο αστυνομικός διευθυντής, διοικητής και ο αστυνομικός υποδιευθυντής, υποδιοικητής της ΕΚΑΜ
  • Ο αστυνομικός διευθυντής, προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής
  • Ο αστυνομικός υποδιευθυντής, προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής
  • Ο επικεφαλής της διμοιρίας της ΥΑΤ στο Κερατσίνι, τα μέλη της οποίας φέρονται σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες να πετούν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18/9/2013, χωρίς να παρεμποδίζονται και χωρίς να συλλαμβάνονται .
  • Ο αστυνόμος, Διοικητής της Ομάδας ΔΕΛΤΑ
  • Ο αστυνόμος, Διοικητής του ΑΤ Νίκαιας.

Ο κ. Δένδιας με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News είχε τονίσει ότι όποιος αστυνομικός επιχειρήσει να εφαρμόσει στην πράξη τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος θα τεθεί εκτός του Σώματος.

Εν τω μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με παρέμβασή του στον Αθήνα 9.84 τόνισε ότι «και μέσα στη Δικαιοσύνη, όπως και μέσα στην Αστυνομία, υπάρχουν φαινόμενα ανοχής από θύλακες προς τη Χρυσή Αυγή. Δεν αφορά συλλήβδην τη Δικαιοσύνη.»

Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Δένδιας απέστειλε αναφορά προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κοτζαμάνη στην οποία αναφέρεται σε αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής.

H επιστολή προς την εισαγγελέα συνοδευόταν από τους φακέλους 13 περιστατικών στην Αττική και 19 στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετά το επεισόδιο στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας, περιστατικά, τα οποία -κατά την άποψη της Αστυνομίας- συνιστούν διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Για το λόγο αυτό, ο υπουργός ζητά όλα τα περιστατικά να ενταχθούν στο άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που μετατρέπει αυτομάτως τα πλημμελήματα σε κακουργήματα και έτσι αντιμετωπίζονται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια.

Σε ορισμένες από τις περιπτώσεις αυτές, για τις οποίες έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, εμπλέκονται και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και η διαδικασία γι’ αυτούς θα προχωρήσει όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024