To μπαλάκι «στο γήπεδο της Μέρκελ», λέει ο Πέερ Στάινμπρουκ
Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, παραδέχτηκε πως το κόμμα δεν έπιασε τον στόχο που είχε θέσει και είπε πως πλέον το «μπαλάκι είναι στο γήπεδο της Μέρκελ» για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Συγχαίροντας την καγκελάριο, αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις για τις μετεκλογικές συνεργασίες, λέγοντας πως η Μέρκελ έχει την πρωτοβουλία κινήσεων για να αναζητήσει πλειοψηφία στην Μπούντεσταγκ. Ο Στάινμπρουκ επανέλαβε πως δεν πρόκειται να πάρει χαρτοφυλάκιο σε πιθανό μεγάλο συνασπισμό.
Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, παραδέχτηκε πως το κόμμα δεν έπιασε τον στόχο που είχε θέσει και είπε πως πλέον το «μπαλάκι είναι στο γήπεδο της Μέρκελ» για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.
Ο Στάινμπρουκ έχει επιβεβαιώσει την πρόθεσή του να μην επιδιώξει χαρτοφυλάκιο σε πιθανό μεγάλο συνασπισμό.
Συγχαίροντας την καγκελάριο λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης, αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις για τις μετεκλογικές συνεργασίες, λέγοντας πως η Άνγκελα Μέρκελ έχει την πρωτοβουλία κινήσεων για να αναζητήσει πλειοψηφία στην Μπούντεσταγκ.
Ο Στάινμπρουκ αναγνώρισε ότι «ναι μεν η δύναμή μας αυξήθηκε, αλλά περιμέναμε παραπάνω, δεν τίθεται θέμα». Οι Χριστιανοδημοκράτες «κατάφεραν μία μεγάλη νίκη, τους συγχαίρουμε», είπε ο Στάινμπρουκ.
Διακηρυγμένος στόχος του SPD ήταν όχι μόνο να ανακάμψει από το ναδίρ του 2009 (κάτι που φαίνεται να επιτυγχάνει μόνο σε ορισμένο βαθμό), αλλά να κυβερνήσει με τους Πράσινους.
Στην κοινή συνέντευξη με τους υπόλοιπους επικεφαλής υποψηφίους στις 21:30 ώρα Ελλάδας, ο Στάινμπρουκ επιβεβαίωσε ότι δεν θα πάρει μέρος σε πιθανή κυβέρνηση CDU και SPD.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νομίζεις ότι ξέρεις πού θα σε βρει το πιο καυτό καλοκαίρι; Don’t Bed on it!
- Το «αντίο» του Γεντβάι στον Παναθηναϊκό (pic)
- Eπίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι – Τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά
- Σύρος: Χτύπημα στο θώρακα δέχτηκε η 42χρονη διασώστρια – Της τρύπησε τον πνεύμονα
- Δίκη για θάνατο Σήφη Βαλυράκη: «Δεν βγήκαμε για ψάρεμα εκείνη την ημέρα» είπε ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων
- Δύο μαύρα πουκάμισα: Backstage στιγμές με τους Βασίλη Μπισμπίκη και Μαριάννα Κιμούλη
