Αντίστροφη μέτρηση για την ετυμηγορία της γερμανικής κάλπης
Οι τελευταίοι Γερμανοί προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα, οι κορυφαίοι πολιτικοί έχουν ήδη ψηφίσει και επιστρέφουν στα κεντρικά των κομμάτων για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων -με το χέρι στα τηλέφωνα για τις μετεκλογικές συνεργασίες. Υψηλή η προσέλευση στις κάλπες. Συνεχής κάλυψη στο αφιέρωμα του in.gr σε συνεργασία με την Deutsche Welle, παρουσίαση των exit poll με το κλείσιμο της κάλπης στις 19:00 ώρα Ελλάδας. Φωτορεπορτάζ από την ψηψοφορία.
Οι τελευταίοι Γερμανοί προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα, οι κορυφαίοι πολιτικοί έχουν ήδη ψηφίσει και επιστρέφουν στα κεντρικά των κομμάτων για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων -με το χέρι στα τηλέφωνα για τις μετεκλογικές συνεργασίες. Υψηλή η προσέλευση στις κάλπες.
Συνεχής κάλυψη στο αφιέρωμα του in.gr σε συνεργασία με την Deutsche Welle και παρουσίαση των exit poll με το κλείσιμο της κάλπης στις 19:00 ώρα Ελλάδας.
Μέχρι το μεσημέρι, η προσέλευση στα εκλογικά τμήματα είχε φτάσει ήδη το 41%, έναντι 36% την ίδια ώρα στην προηγούμενη ομοσπονδιακή εκλογική αναμέτρηση. Η μεγαλύτερη προσέλευση εκτιμάται ότι μπορεί να αποβεί ευνοϊκή για τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και πιθανότατα και τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), αλλά ίσως όχι για τους μικρότερους Φιλελεύθερους.
Τα εκλογικά τμήματα κλείνουν στις 19:00 ώρα Ελλάδας και τα πρώτα λεπτά αργότερα αναμένονται και τα exit poll. Λίγο αργότερα θα ξεκινήσει και η ροή των επίσημων αποτελεσμάτων.Η εικόνα θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει με ταχύτητα ανάλογη του πόσο μικρές θα είναι οι διαφορές των κομμάτων, και κυρίως όσων βρίσκονται πολύ κοντά στο όριο του 5% για την είσοδο στο Μπούντεσταγκ. Συνήθως, αποτελέσματα σχετικής βεβαιότητας μπορούν να αντληθούν μία ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης.
Για τις 21:15 (ώρα Ελλάδας) είναι προγραμματισμένη η κοινή συνέντευξη Τύπου των αρχηγών των κομμάτων. Υπό κανονικές συνθήκες, ως εκείνη την ώρα θα είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι κερδισμένοι και ποιοι χαμένοι.
Από τους πρώτους κορυφαίους πολιτικούς που ψήφισαν ήταν ο γερμανός πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ, που πήγε το πρωί σε εκλογικό τμήμα στο Ντάλεμ του Βερολίνου μαζί με την σύντροφό του και τον επικεφαλής αξιωματούχος για την διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας, Ρόντεριχ Έγκελερ.
Νωρίς ψήφισε ο Πέερ Στάινμπρουκ, υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, που πήγε μαζί με τη σύζυγό του σε εκλογικό τμήμα στη Βόννη.
Σχετικά αργά εμφανίστηκε στο εκλογικό τμήμα στο Πανεπιστήμιο Χούμπολτ η Άνγκελα Μέρκελ, που άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στις 13:30 (τοπική ώρα) συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, Γιόαχιμ Ζάουερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Να αποφύγει την… σκούπα θέλει ο Ιτούδης
- Σάρον Στόουν: Φωτογραφίζεται ανέμελη με μαγιό και χωρίς φίλτρα στα 68 της
- Ο Βαλαντσιούνας, η πρόταση της Ζαλγκίρις και οι πιθανότητες για επιστροφή στη Euroleague
- Μωβ μέδουσες: Γιατί έχει αυξηθεί η παρουσία τους στις ελληνικές θάλασσες – Σχέδιο με πλωτά πλέγματα σε παραλίες της Εύβοιας
- «Δεν είναι ύποπτος φυγής ο 89χρονος» – Αιχμές από τον δικηγόρο του για την ποινική μεταχείρισή του
- NBA: Μυθικός Λεμπρόν Τζέιμς έστειλε τους Λέικερς στους ημιτελικούς της Δύσης – Δύο Game 7 στην Ανατολή (vids)
- Διάκριση των εξουσιών;
- ΕΕ: Χάσμα αμοιβών ανδρών και γυναικών – Η απαίτηση των εργοδοτών για απορρύθμιση απειλεί ό,τι έχουμε πετύχει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-128x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)












































![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442