Νομοθετική πρόταση προωθούν τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών ώστε να αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση σε κόμματα, οι αρχηγοί ή κρίσιμος αριθμός βουλευτών, ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής τους, παραπέμπονται για αδικήματα περί εγκληματικής δράσης, ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών.

Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Σύμφωνα με την πρόταση «αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση ενός κόμματος σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου του αρχηγού του ή κρίσιμου αριθμού (περισσοτέρων του ενός δεκάτου του συνολικού αριθμού) βουλευτών ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής του, για τα αδικήματα των άρθρων 187 ή 187Α ή 187Γ του Ποινικού Κώδικα ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσαν το υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών.

Τα άρθρα 187 και 187Α αφορούν στην προστασία του πολίτη από αξιόποινες πράξεις εγκληματικών οργανώσεων. Το άρθρο 187Γ αποτελεί πρόταση προσθήκης νέου άρθρου στον Ποινικό Κώδικα σχετικά με τις παραστατιωτικές οργανώσεις.

Σε άθρο του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA ο κ. Μιχελάκης επαναλαμβάνει ότι το ακραίο ναζιστικό μόρφωμα στη χώρα μας, όπως τονίζει, «εμφανίζει χαρακτηριστικά συμμορίας και εγκληματικής οργάνωσης. Χαρακτηριστικά που επιβεβαιώνονται μέσα από σωρεία οργανωμένων επιθέσεων και ιδίως μέσα από την πρόσφατη στυγνή δολοφονία ενός συμπολίτη μας».

Η Χρυσή Αυγή, σχολιάζοντας τα παραπάνω, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι από την κατάργηση της χρηματοδότησης «δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση πέρα από το πολύπλευρο κοινωνικό της έργο». «Ίσως αυτός είναι ο άμεσος στόχος των υπαλλήλων της Μέρκελ. Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο Σαμαράς και ο Δένδιας με τις αστυνομικές απαγορεύσεις στις διανομές τροφίμων, θα το κάνουν τώρα μέσω διακοπής της χρηματοδότησης του κόμματος» προσθέτει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας