Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ για το φιστίκι και... την πέτρα στην Αίγινα!

Φεστιβάλ για το φιστίκι και… την πέτρα στην Αίγινα!

Στην Αίγινα, το νησί της φιστικιάς, πρώτη πρωτεύουσα του νεότερου ελληνικού κράτους, πραγματοποιείται και φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Φιστικιού. Στο τετραήμερο πρόγραμμα, που ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνονται εκδηλώσεις με ψυχαγωγικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη γαστρονομία. Πυρήνας των εκδηλώσεων είναι η εμπορική […]

Στην Αίγινα, το νησί της φιστικιάς, πρώτη πρωτεύουσα του νεότερου ελληνικού κράτους, πραγματοποιείται και φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Φιστικιού.

Στο τετραήμερο πρόγραμμα, που ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνονται εκδηλώσεις με ψυχαγωγικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη γαστρονομία.

Πυρήνας των εκδηλώσεων είναι η εμπορική έκθεση που στήνεται κατά μήκος του λιμανιού του νησιού, όπου 60 περίπου περίπτερα προσφέρουν στον επισκέπτη άφθονες ποσότητες φιστικιού, όπως και τα παράγωγά του, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων: αντικείμενα φτιαγμένα από πηλό (μια ακόμη αιγινήτικη παράδοση), μέλι, τυριά, δαντέλες από κοπανέλι, κοσμήματα και άλλα πολλά.

Το κύριο θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της αιγινήτικης παράδοσης στην κατεργασία της πέτρας, με εξαίρετους ντόπιους τεχνίτες να αποκαλύπτουν τα μυστικά της τέχνης τους σε μικρούς και μεγάλους.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται πολλές και δημιουργικές εκδηλώσεις για τα παιδιά, οι οποίες έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια, εκθέσεις εικαστικών (ως γνωστόν, η Αίγινα είναι εδώ και πολλά χρόνια το νησί των καλλιτεχνών), αλλά και ποικίλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, με παραδοσιακούς χορούς, διαλέξεις, παραστάσεις και πολύ τραγούδι.

Το σύνολο των εκδηλώσεων προσελκύει κάθε χρόνο στην Αίγινα χιλιάδες επισκέπτες, στους οποίους δίνεται παράλληλα η δυνατότητα να θαυμάσουν τους μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους και να ανακαλύψουν τις ποικίλες ομορφιές του φημισμένου νησιού του Αργοσαρωνικού.

Για να βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 5ο Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας επισκεφθείτε το επίσημο site του φεστιβάλ: http://www.aeginafistikifest.gr/?lang=el

Για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το φιλόξενο νησί με τη μακραίωνη ιστορία και την αξιόλογη τουριστική υποδομή πατήστε εδώ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024