«Νεκρώνουν» τα δικαστήρια λόγω της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ
Στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη και την Πέμπτη, συμμετέχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι, με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ).
Στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη και την Πέμπτη, συμμετέχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι, με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ). Όπως λένε, είναι «αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθηγητών, οι οποίοι αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν στην κατεδάφιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου».
Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΔΥΕ, οι δικαστικοί υπάλληλοι απεργούν για «μισθούς αξιοπρέπειας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, προσλήψεις προσωπικού, με άμεσο στόχο την εξάντληση του πίνακα επιτυχόντων του 2009, τη μηχανοργάνωση όλων των υπηρεσιών της χώρας και τη στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό, την ψήφιση της διάταξης του βαθμολογίου και μετά απ’ αυτήν την αποστολή ερωτημάτων για την επιλογή και πλήρωση των θέσεων ευθύνης, την άμεση ρύθμιση του προβλήματος της ταυτόχρονης συνταξιοδότηση από το Ταμείο Νομικών».
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής