Άνεργος κινέζος επιτίθεται σε μεγιστάνα κινέζο, επειδή δεν τον προσέλαβε
Επίθεση ενός ανέργου που αναζητούσε εργασία δέχθηκε ο πολυεκατομμυριούχος Ζονγκ Τσινγκχού, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα με περιουσία 11 δισ. δολάρια. Ο Ζονγκ δήλωσε πάντως ότι επρόκειτο για ένα απλό «ατύχημα» και ότι η υγεία του αποκαθίσταται.
Θύμα ενός ανέργου που αναζητούσε εργασία έπεσε ο πολυεκατομμυριούχος Ζονγκ Τσινγκχού, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα με περιουσία 11 δισ. δολάρια. Ο Ζονγκ δήλωσε πάντως ότι επρόκειτο για ένα απλό «ατύχημα» και ότι η υγεία του αποκαθίσταται.
Ο άνεργος, οπλισμένος με ένα μαχαίρι, πλησίασε τον Ζονγκ κοντά στο σπίτι του στο Χανγκζού της ανατολικής Κίνας και του ζήτησε να τον προσλάβει στην εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Wahaha, της οποίας είναι πρόεδρος.
Ο 67χρονος επιχειρηματίας απάντησε αρνητικά και τότε ο νεαρός του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε στο αριστερό χέρι.
Ο δράστης, που κατάγεται από τη γειτονική πόλη Σουζού, συνελήφθη αργότερα την ίδια ημέρα.
Η εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ, Commercial Daily, επικαλούμενη πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει, έγραψε πάντως ότι η επίθεση μπορεί να έγινε για εκδίκηση μετά την απόλυση πολλών διευθυντικών στελεχών από μια θυγατρική της Wahaha.
Η περιουσία του Ζονγκ ανερχόταν στα τέλη του 2012 στα 11 δισ. δολάρια, γεγονός που τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση των πλουσιότερων Κινέζων, μετά τον ιδιοκτήτη του ομίλου Wanda Group Γουάνγκ Τζιανλίν, με 14 δισ. δολάρια.
Ο Ζονγκ είχε περάσει τα 40 όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις και αρχικά πουλούσε ανθρακούχα αναψυκτικά για παιδιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αλ Χαμιντίγια: Κρητικοί και η διάλεκτός τους, επιβιώνουν στη Συρία 130 χρόνια μετά την μετανάστευσή τους
- Δεν είναι μόνο η γεύση: Οκτώ λόγοι για να το βάλουμε στο πιάτο μας
- 13η σύνταξη: Η τιμωρητική λογική μιας κατάργησης: «Δεν σας άρεσε; Σας την κόβουμε»
- Δύο μέτρα, δύο σταθμά: Σιγή ιχθύος από την ΕΕ για το Ισραήλ στη Μπιενάλε, «πρόστιμο» για τη Ρωσία
- Είναι το slow summer το μυστικό για καλύτερες διακοπές;
- Το Αιγαίο που πληγώναμε: Παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες καταγγέλλει το «Αρχιπέλαγος»
- Ο Γολγοθάς των γυναικών από την Ουγκάντα προς τη Μέση Ανατολή
- «Η κατάσταση μόνο θα χειροτερεύει» – Οι πυρκαγιές αναγκάζουν τους πυροσβέστες να κάνουν αδύνατες επιλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)















![Βίσωνας επιτέθηκε σε 65χρονο στο Γέλοουστοουν και τον πέταξε 3 μέτρα στον αέρα – «Μου χάρισε την ζωή» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bison22-315x220.jpg)






![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442