Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λεγεώνα εθελοντών στα social media «στήνει» η κυβέρνηση Ερντογάν

Λεγεώνα εθελοντών στα social media «στήνει» η κυβέρνηση Ερντογάν

Ο τούρκος πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει «μπελά» το twitter για το ρόλο που έπαιξε, ως πλατφόρμα ενημέρωσης, στο πρόσφατο κύμα διαδηλώσεων, αλλά φαίνεται ότι το κυβερνών AKP μαθαίνει: Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το κόμμα στήνει ομάδα 6.000 εθελοντών για να προωθούν την εικόνα της κυβέρνησης σε facebook, twitter και άλλα social media και να την «υπερασπίζονται» σε επικρίσεις. Τα ονόματα των μελών της ομάδας, διασκορπισμένα στην τουρκική επικράτεια, δεν θα δίνονται στη δημοσιότητα.

Ο τούρκος πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει «μπελά» το twitter για το ρόλο που έπαιξε, ως πλατφόρμα ενημέρωσης, στο πρόσφατο κύμα διαδηλώσεων, αλλά φαίνεται ότι το κυβερνών AKP μαθαίνει: Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το κόμμα στήνει ομάδα 6.000 εθελοντών, ως επί το πλείστον σχετικά νεαρών, για να προωθούν την εικόνα της κυβέρνησης σε facebook, twitter και άλλα social media και να την «υπερασπίζονται» σε επικρίσεις.

Η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις στελεχών του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με τις αναφορές, μέλη του AKP με σχετική γνώση θα εκπαιδεύσουν τους 6.000 εθελοντές, με μαθήματα σε αίθουσες, για το πώς να γίνουν «αντιπρόσωποι στα social media».

Ο ρόλος της ομάδας, όπως αναφέρει πάντα η WSJ, θα είναι αφ’ενός να προωθεί την προσέγγιση του κυβερνώντος κόμματος, με συμβολή σε συζητήσεις στο Διαδίκτυο και ανάρτηση στοιχείων σε facebook, twitter, youtube και instagram, και να είναι σε «επιφυλακή» για αρνητικά σχόλια, τα οποία θα πρέπει να αντικρούει.

Τα ονόματα των μελών της ομάδας, διασκορπισμένα στην τουρκική επικράτεια, δεν θα δίνονται στη δημοσιότητα για να «προστατευτούν τα προσωπικά τους δεδομένα», ανέφερε στέλεχος που επικαλείται η εφημερίδα.

Η διασπορά των μελών, αναφέρεται, ακολουθεί τη συχνότητα χρήσης social media στη χώρα (οι περισσότεροι, 1.000, θα είναι στην Κωνσταντινούπολη). Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στέλεχος του AKP, η εκστρατεία δεν αφορά τις πρόσφατες διαδηλώσεις όσο την προετοιμασία για τις επικείμενες τοπικές εκλογές και, έπειτα, για τις γενικές εκλογές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024