Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι πράσινες, οι κόκκινες... οι πιπεριές Φλωρίνης!

Οι πράσινες, οι κόκκινες… οι πιπεριές Φλωρίνης!

Κάθε ταξίδι στη Φλώρινα είναι σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία, ακόμη και για πεπειραμένους ταξιδευτές και ιδιαίτερα καλούς γνώστες των αναρίθμητων τουριστικών προορισμών της χώρας μας, καθώς στις εξαιρετικές φυσικές ομορφιές, τα αξιόλογα μνημεία, τη μακρά ιστορική διαδρομή και την πλούσια πολιτιστική παράδοση της περιοχής έρχονται να προστεθούν οι εξαιρετικές επιδόσεις των κατοίκων της Φλώρινας στη […]

Κάθε ταξίδι στη Φλώρινα είναι σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία, ακόμη και για πεπειραμένους ταξιδευτές και ιδιαίτερα καλούς γνώστες των αναρίθμητων τουριστικών προορισμών της χώρας μας, καθώς στις εξαιρετικές φυσικές ομορφιές, τα αξιόλογα μνημεία, τη μακρά ιστορική διαδρομή και την πλούσια πολιτιστική παράδοση της περιοχής έρχονται να προστεθούν οι εξαιρετικές επιδόσεις των κατοίκων της Φλώρινας στη γαστρονομία και την οινοπαραγωγή.

Οι ιδιαίτερες κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες που επικρατούν στη Φλώρινα καθιστούν τα διάφορα τοπικά προϊόντα και τα κρασιά που παράγονται εδώ σημείο αναφοράς για όλους τους Μακεδόνες, και όχι μόνον. Όμως, χωρίς αμφιβολία το προϊόν εκείνο χάρη στο οποίο η Φλώρινα έχει αποκτήσει πανελλήνια φήμη είναι οι πιπεριές της, οι ονομαστές πιπεριές Φλωρίνης.

Θέλοντας να μάθουμε περισσότερα για τις πιπεριές Φλωρίνης απευθυνθήκαμε στον πλέον κατάλληλο άνθρωπο, τον Πέτρο Ναουμίδη, ο οποίος γνωρίζει όσο ελάχιστοι τα μυστικά της πιπεριάς. Ο Πέτρος μάς ξενάγησε τόσο στις καλλιέργειες πιπεριάς όσο και στη μονάδα μεταποίησης και συσκευασίας της επιχείρησής του, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα (σε υψόμετρο περίπου 600), ώστε να έχουμε μια σαφή εικόνα της διαδικασίας που ακολουθείται, ώστε να φθάσουν οι φημισμένες πιπεριές Φλωρίνης από το αγρόκτημα στο τραπέζι μας.

Οι πιπεριές συλλέγονται από το κτήμα και, ανάλογα με τη χρήση για την οποία προορίζονται, άλλες ψήνονται στα κάρβουνα, άλλες αποξηραίνονται, άλλες ακολουθούν τη διαδικασία βρασμού και άλλες αναμειγνύονται με διάφορα άλλα υλικά, ώστε να δημιουργηθεί μια υπέροχη σάλτσα.

Μουστοπιπεριά καυτερή, με τυρί ή με σέλινο, φιλετοπιπεριά, πατέ μελιτζανοπιπεριάς, ντοματοπιπεριάς και λιαστής πιπεριάς, σάλτσα καυτερής πιπεριάς, αλλά και σάλτσα πιπεριάς, ντομάτας και σταφυλιού, είναι ορισμένα μόνον από τα καινοτόμα και άκρως απολαυστικά προϊόντα της επιχείρησης, που έχουν αποκλειστικά ως πρώτη ύλη τις ποικιλίες της πιπεριάς Φλωρίνης.

Είτε πράσινες είτε κόκκινες, οι πιπεριές Φλωρίνης αποτελούν σίγουρα μια διαφορετική, πρωτότυπη γευστική πρόταση. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να συνδυάσετε τη γευστική απόλαυση με ένα ταξίδι στον ίδιον τον τόπο όπου παράγονται οι ξακουστές πιπεριές;

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για τη Φλώρινα, τις ομορφιές, τα προϊόντα, αλλά και τα καταλύματά της.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024