Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα το 2014 βλέπει ο TUI

Αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα το 2014 βλέπει ο TUI

Το 2014 η TUI θα φέρει πάνω από 2 εκατ. τουρίστες εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού τουριστικού ομίλου, Πίτερ Λονγκ, γεμίζοντας αισιοδοξία τον τουριστικό κόσμο της χώρας. Αισιόδοξη εμφανίστηκε και η υπουργός Τουρισμού λέγοντας πως «ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θα είναι δύο πολύ καλοί μήνες για τον ελληνικό τουρισμό, και αναμένεται να συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση των θετικών αποτελεσμάτων που έχουν καταγραφεί τη φετινή τουριστική περίοδο».

Μηνύματα αισιοδοξίας στον τουριστικό κόσμο της χώρας έστειλε μέσω εκτιμήσεών του για την πορεία του κλάδου το 2014, ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού τουριστικού ομίλου TUI (διοργανωτής ταξιδιών) Πίτερ Λονγκ.

Αισιόδοξη ότι η τουριστική σεζόν δεν έχει τελειώσει εμφανίστηκε και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, λέγοντας πως «ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θα είναι δύο πολύ καλοί μήνες για τον ελληνικό τουρισμό, και αναμένεται να συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση των θετικών αποτελεσμάτων που έχουν καταγραφεί τη φετινή τουριστική περίοδο».

Στη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ.Λονγκ εκτίμησε ότι του χρόνου η ναυαρχίδα των Tour Operator’s θα αυξήσει κατά 300.000 τουρίστες τον αριθμό των επισκεπτών που διακινεί προς την Ελλάδα, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό τους σε πάνω από τα 2 εκατομμύρια τουρίστες.

Ο πρόεδρος των εν Ελλάδι Τουριστικών Πρακτόρων (HATTA) Γιώργος Τελώνης υπογράμμισε, ότι τέτοιες εκτιμήσεις – αναφορές θα συμπαρασύρουν και άλλους μεγάλους «παίκτες» (οργανωτές ταξιδιών) να κατευθύνουν και οι ίδιοι περισσότερο τουρισμό προς τη χώρα μας.

Όπως επισήμανε ο κ. Τελώνης, αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα αναμένεται και εξαιτίας της αναταραχής στην Αίγυπτο.

Η TUI, όπως τονίζει ο κ. Τελώνης, αναγνωρίζει τη βελτίωση του κλίματος στη χώρα μας και τον θετικό αντίκτυπο που αυτό έχει στις αγορές του εξωτερικού. Όπως είπε, αυτό που μένει στην Ελλάδα είναι να βελτιώσει τις υποδομές της (τόπους υποδοχής τουριστών) προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη τουριστική κίνηση και την επόμενη περίοδο.

Ο Πίτερ Λονγκ, στη διάρκεια της επίσκεψης του, τις προηγούμενες ημέρες, είχε συνάντηση με το γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά αλλά και επικοινωνία με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει θετική εξέλιξη για τις οφειλές του ΕΟΤ στον γερμανικό τουριστικό όμιλο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024