Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τα Αρχαία τα παιδιά θα μισήσουν τους αρχαίους συγγραφείς, λέει η Ρεπούση

Με τα Αρχαία τα παιδιά θα μισήσουν τους αρχαίους συγγραφείς, λέει η Ρεπούση

Τα παιδιά θα μισήσουν τους αρχαίους συγγραφείς με τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών, είπε η Μαρία Ρεπούση, τονίζοντας ότι η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία θα πρέπει να μαθαίνεται από μετάφραση. Η γλώσσα που μιλάμε είναι η Νέα Ελληνική και δεν πρέπει να διδάσκονται τα Αρχαία σε βάρος των Νέων, πρόσθεσε. Απαντώντας στα πυρά που δέχεται η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ είπε ότι θέλει να ακούσει συγκεκριμένα επιχειρήματα και «όχι κορώνες και δεκάρικους λόγους».

Τα παιδιά θα μισήσουν τους αρχαίους συγγραφείς με τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών, είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, τονίζοντας ότι η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία θα πρέπει να μαθαίνεται από μετάφραση.

«Είναι σημαντικό να διδάσκεται η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Δεν μπορείς, όμως, να αναγκάσεις τα παιδιά να γνωρίσουν τις αξίες και τις αρχές αυτές, μαθαίνοντας Αρχαία» είπε στον Βήμα 99,5.

Και πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο «θα βγαίνουν μαθητές που θα ακούνε Θουκυδίδη και θα σκέφτονται πώς κλίνεται ένα ρήμα».

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι δεν αμφισβητεί ούτε υποτιμά τη σημασία των Αρχαίων και επανέλαβε ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα Λατινικά είναι νεκρή γλώσσα.

Η γλώσσα που μιλάμε είναι η Νέα Ελληνική και δεν πρέπει να διδάσκονται τα Αρχαία σε βάρος των Νέων, πρόσθεσε.

Για το μάθημα των Θρησκευτικών, η κ. Ρεπούση είπε ότι δεν πρότεινε την κατάργηση της διδασκαλίας τους, αλλά την ένταξή τους σε πιο θρησκειολογική βάση, προκειμένου-όπως είπε-να μαθαίνουν τα παιδιά την ιστορία όλων των θρησκειών.

Απαντώντας στα πυρά που δέχεται για τις δηλώσεις της η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ είπε ότι θέλει να ακούσει συγκεκριμένα επιχειρήματα και «όχι κορώνες και δεκάρικους λόγους». Κάποιοι αμφισβητούν ακόμη και το δικαίωμά μου να λέω τη γνώμη μου, είπε.

Κική Μαργαρίτη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024