Στην υποβάθμιση της Αργεντινής κατά μία βαθμίδα σε «C+» προχώρησε η Standard & Poor’s , διατηρώντας αρνητικές τις προοπτικές αξιολόγησης της χώρας. Η Standard & Poor’s  απέδωσε την απόφαση της στην απόφαση που έλαβε στις 23 Αυγούστου δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την οποία η Αργεντινή πρέπει να αποζημιώσει τους ομολογιούχους που δεν δέχτηκαν την  αναδιάρθρωση χρέους.

Στην υποβάθμιση της Αργεντινής κατά μία βαθμίδα σε «C+» προχώρησε η Standard & Poor’s , διατηρώντας αρνητικές τις προοπτικές αξιολόγησης της χώρας.
 

Η Standard & Poor’s  απέδωσε την απόφαση της στην απόφαση που έλαβε στις 23 Αυγούστου δικαστήριο της Νέας Υόρκης σύμφωνα με την οποία η Αργεντινή πρέπει να αποζημιώσει τους ομολογιούχους που δεν δέχτηκαν την  αναδιάρθρωση χρέους.

Το δικαστήριο δικαίωσε τους επενδύτες, ωστόσο η απόφαση είναι σε αναστολή καθώς εκκρεμεί η έφεση που έχει υποβάλει η χώρας στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Εάν το Ανώτατο Δικαστήριο δεν δεχθεί την έφεση ή αποφασίσει κατά της Αργεντινής η Standard & Poor’s θα εξετάσει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της χώρας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας (selective default).

Αντιθέτως η αξιολόγηση θα παραμείνει στο «C+» εάν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ συμφωνήσει να προχωρήσει σε ακρόαση της υπόθεσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr