Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πιθανότατα η Δαμασκός» υπεύθυνη για τη χρήση χημικών, λέει η HRW

«Πιθανότατα η Δαμασκός» υπεύθυνη για τη χρήση χημικών, λέει η HRW

Η αμερικανική οργάνωση Human Rights Watch διαπιστώνει «ισχυρά στοιχεία» πως το συριακό καθεστώς βρίσκεται πίσω από την επίθεση με χημικά όπλα στην Γκούτα στο τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με έκθεσή της. Η οργάνωση υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών δεν διαθέτουν τον εξοπλισμό με τον οποίο φαίνεται να διενεργήθηκε η επίθεση.

Η αμερικανική οργάνωση Human Rights Watch διαπιστώνει «ισχυρά στοιχεία» πως το συριακό καθεστώς βρίσκεται πίσω από την επίθεση με χημικά όπλα στην Γκούτα στο τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με έκθεσή της.

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών δεν διαθέτουν τον εξοπλισμό με τον οποίο φαίνεται να διενεργήθηκε η επίθεση. Η έκθεση (αγγλικά) επικαλείται μαρτυρίες, εξέταση στοιχεία για την πιθανή προέλευση των όπλων των επιθέσεων, υπολειμμάτων όπλων που χρησιμοποιήθηκαν και ιατρικών φακέλλων των θυμάτων.

«Τα στοιχεία που αφορούν τον τύπο των πυραύλων και των εκτοξευτών που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις αυτές υποδηλώνουν σαφώς ότι πρόκειται για οπλικά συστήματα τα οποία είναι γνωστό ότι ανήκουν και χρησιμοποιούνται μόνο από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις» αναφέρει η οργάνωση.

Η Human Rights Watch και εμπειρογνώμονες των οπλικών συστημάτων που επιβλέπουν τη χρήση των όπλων στη Συρία, δεν έχουν στοιχεία που να πιστοποιούν ότι οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης έχουν στην κατοχή τους πυραύλους των 140mm και των 130mm, όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση ή τους εκτοξευτές τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024