Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρίσιμη συνάντηση καθηγητών για κινητοποιήσεις με το πρώτο κουδούνι

Κρίσιμη συνάντηση καθηγητών για κινητοποιήσεις με το πρώτο κουδούνι

Κρίσιμο ραντεβού έχουν οι πρόεδροι της ΕΛΜΕ με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, προκειμένου να ληφθεί μια τελική απόφαση για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Όπως όλα δείχνουν το σχολικό έτος σε γυμνάσια και λύκεια θα ξεκινήσει με απεργίες, καθώς 80 στις 88 ΕΛΜΕ τάχθηκαν υπέρ των κινητοποιήσεων. Συνάντηση με τους δασκάλους θα έχει την Τρίτη η ΟΛΜΕ, ενώ το απόγευμα της ίδια ημέρας, οπότε και ψηφίζεται το σχέδιο νόμο για το Λύκειο, προγραμματίζεται πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Κρίσιμο ραντεβού έχουν οι πρόεδροι της ΕΛΜΕ με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, προκειμένου να ληφθεί μια τελική απόφαση για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

Όπως όλα δείχνουν το σχολικό έτος σε γυμνάσια και λύκεια θα ξεκινήσει με κινητοποιήσεις, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ΕΛΜΕ (80 από τις 88) έχουν ταχθεί υπέρ των απεργιών, αντιδρώντας κυρίως στο μέτρο της διαθεσιμότητας και στο νομοσχέδιο για το νέο λύκειο.

Έτσι, οι εκπρόσωποι των καθηγητών καλούνται τη Δευτέρα να αποφασίσουν μεταξύ των παρακάτω προτάσεων για: πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, απεργία διαρκείας, 48ωρη απεργία στις 12-13 Σεπτεμβρίου και δύο 48ωρες απεργίες στις 18-19 και στις 25-26 Σεπτεμβρίου.

Για αύριο, Τρίτη, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τους δασκάλους. Τις προηγούμενες ημέρες η ΔΟΕ με ανακοινώσεις της είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και είχε καλέσει τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Το απόγευμα της Τρίτης, ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου για το λύκειο, η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος ξεκαθαρίζει ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιστράτευσης των εκπαιδευτικών. Tην ίδια διαβεβαίωσε έδωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024