Διεθνές συνέδριο του ΔΝΤ στο Παρίσι για τη δημοσιονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης
Η δημοσιονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης θα τεθεί αύριο, Τρίτη, στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνουν το ΔΝΤ και το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας στο Παρίσι. Στο συνέδριο θα μιλήσουν η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί. Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί οικονομικοί εμπειρογνώμονες από όλα τα κράτη της ΕΕ και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του ΣΟΕ Πάνος Τσακλόγλου.
Η δημοσιονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης θα τεθεί αύριο Τρίτη στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνουν το ΔΝΤ και το υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας στο Παρίσι.
Στο συνέδριο που θα επικεντρωθεί στη διακυβέρνηση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και στη δημοσιονομική ολοκλήρωση της Ευρωζώνης θα μιλήσουν η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Κριστίν Λαγκάρντ και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.
Το ΔΝΤ έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη βαθύτερης δημοσιονομικής και οικονομικής ενοποίησης της Ευρώζωνης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Σύμφωνα με το ΔΝΤ ως νομισματική ένωση, η Ευρωζώνη ακολουθεί μεν ενιαία νομισματική πολιτική, διαθέτει ωστόσο ελάχιστα εργαλεία για τη διαμόρφωση ενιαίας δημοσιονομικής πολιτικής. Και αυτό εξελίσσεται σε πρόβλημα, όταν ένα κράτος-μέλος αποσταθεροποιείται δημοσιονομικά (καταδείχθηκε στην ελληνική περίπτωση).
Μεταξύ άλλων στο συνέδριο θα παρουσιασθεί η δημοσιονομική εμπειρία διαφόρων ομόσπονδων κρατών και το πώς διατηρούν τη βιωσιμότητα στα δημόσια οικονομικά τους. Σημειώνεται πως οι περισσότερες χώρες με ομοσπονδιακές δομές διαθέτουν μηχανισμούς σταθεροποίησης και μεταβιβαστικών πληρωμών, οι οποίοι συμβάλουν στην εξάλειψη των επιμέρους ανισοτήτων, αλλά και προϋπολογισμούς με εύρος ικανό, ώστε να είναι δυνατή η άσκηση σταθεροποιητικής πολιτικής σε περίπτωση ενός μεμονωμένου οικονομικού σοκ.
Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί οικονομικοί εμπειρογνώμονες από όλα τα κράτη της ΕΕ και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Πάνος Τσακλόγλου.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καστοριά: Διασωληνωμένος 4χρονος που έπεσε σε πισίνα – Δίνει μάχη για τη ζωή του
- Ο Ανδρουλάκης παρουσιάζει τις 17 δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για τους συνταξιούχους
- Σε γερμανικό νοσοκομείο Αμερικανός που διαγνώστηκε με Έμπολα μετά την παραμονή του στο Κονγκό
- Δήμαρχος Παλλήνης στο in: Μόνο από τη Λεωφόρο Μαραθώνος διέρχονται καθημερινά περισσότερα από 70.000 οχήματα
- Ενταση, φως και σκοτάδι: Νέες backstage φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς Σύγκρουση
- Χρυσοχοΐδης: Η Αστυνομία έχει αποστολή να συλλαμβάνει δολοφόνους και όχι να σκοτώνει παιδιά
- Συναγερμός στη Λαμία μετά από κρούσματα σαλμονέλας
- «Η Ντόρτμουντ συμφώνησε με την Γκενκ και παίρνει τον Καρέτσα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442