Σιδερένια πυγμή στο μεταναστευτικό από τον νέο αυστραλό πρωθυπουργό
Με την καθιερωμένη του ποδηλατάδα ξεκίνησε τη μέρα του ο νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Αυστραλία, Τόνι Αμποτ, ο άνθρωπος που έβαλε τέλος στα έξι χρόνια κυβερνήσεων των Εργατικών. Ο νέος συντηρητικός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι βασικές του προτεραιότητες είναι το μεταναστευτικό και η κατάργηση του φόρου για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Με την καθιερωμένη του ποδηλατάδα ξεκίνησε τη μέρα του ο νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Αυστραλία, Τόνι Αμποτ, ο άνθρωπος που έβαλε τέλος στα έξι χρόνια κυβερνήσεων των Εργατικών.
Ο νέος συντηρητικός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι βασικές του προτεραιότητες είναι το μεταναστευτικό και η κατάργηση του φόρου για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
«Στόχος μας πλέον δεν θα είναι απλά να σταματάμε τα σκάφη με τους μετανάστες, αλλά να τα γυρίζουμε πίσω» τόνισε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα χρόνο, η κυβέρνηση των Εργατικών άνοιξε και πάλι τα κέντρα κράτησης μεταναστών και αιτούντων άσυλο σε απομονωμένα νησιά στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Ο νέος πρωθυπουργός δεσμεύθηκε επίσης να μειώσει δραστικά την εξωτερική βοήθεια που προσφέρει η χώρα του και η οποία φτάνει τα 4 δισ. δολάρια.
Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, του κεντροδεξιού Τζον Κι, ο οποίος υπενθύμισε ότι η βοήθεια αυτή είναι ζωτικής σημασίας για τις μικρές χώρες του Ειρηνικού.
Βάσει των τελικών αποτελεσμάτων, η συντηρητική συμμαχία υπό τον Αμποτ κέρδισε 88 έδρες, έναντι 57 των Εργατικών του Κέβιν Ραντ.
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι θα αποχωρήσει από την ηγεσία των Εργατικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι δράστες της επίθεσης στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο, μετέδιδαν σε live streaming – Είχαν ναζιστικά σύμβολα [βίντεο]
- Η ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην Πολωνία δεν έχει ματαιωθεί, λέει ο Βανς
- Νορβηγία: Έκκληση των πρωθυπουργών της Ινδίας και των σκανδιναβικών χωρών υπέρ της πολυμερούς συνεργασίας
- Τσέλσι – Τότεναμ 2-1: Έχασε και η παραμονή θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική
- Μέση Ανατολή: Οι εύποροι του Ντουμπάι αναζητούν νέο καταφύγιο – Σε ποιες χώρες κατευθύνονται
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 20.05.2026]



