Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θύμα εκβιασμού ο Στάινμπρουκ λόγω «ανασφάλιστης καθαρίστριας»

Θύμα εκβιασμού ο Στάινμπρουκ λόγω «ανασφάλιστης καθαρίστριας»

Δύο εβδομάδες πριν τις γερμανικές εκλογές, ο Πέερ Στάινμπρουκ απευθύνθηκε στην αστυνομία καταγγέλλοντας απόπειρα εκβιασμού σε βάρος του με στόχο την απόσυρση της υποψηφιότητάς του: Άγνωστος τον απειλούσε πως θα αποκάλυπτε ότι ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία απασχολούσε ανασφάλιστη καθαρίστρια πριν από 14 χρόνια. «Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως απόπειρα εκβιασμού θα ήταν μέρος της προεκλογικής περιόδου» είπε ο Στάινμπρουκ.

Δύο εβδομάδες πριν τις γερμανικές εκλογές, ο Πέερ Στάινμπρουκ απευθύνθηκε στην αστυνομία καταγγέλλοντας απόπειρα εκβιασμού σε βάρος του με στόχο την απόσυρση της υποψηφιότητάς του: Άγνωστος τον απειλούσε πως θα αποκάλυπτε ότι ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία απασχολούσε ανασφάλιστη καθαρίστρια πριν από 14 χρόνια εάν δεν «παραδινόταν» από τη μάχη για την καγκελαρία.

Η αστυνομία και h εισαγγελία της Βόννης ερευνούν την υποθέση μετά την καταγγελία που υπέβαλε ο Στάινμπρουκ την Παρασκευή, όπως γνωστοποιήθηκε.

Η ταμπλοϊντ εφημερίδα Bild είχε αναφέρει πρώτη την απόπειρα εκβιασμού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, άγνωστος έστειλε επιστολή στον Στάινμπρουκ και την σύζυγό του, Γκέρτρουντ, καλώντας τον πολιτικό να αποσύρει την υποψηφιότητά του μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Στην αντίθεση περίπτωση, απειλούσε να αποκαλύψει ότι το ζευγάρι απασχολούσε πριν από 14 χρόνια ως καθαρίστρια μία γυναίκα από τις Φιλιππίνες χωρίς να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές.

«Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως απόπειρα εκβιασμού θα ήταν μέρος της προεκλογικής περιόδου» είπε ο Στάινμπρουκ. Εξοργισμένος εμφανίστηκε και ο επικεφαλής του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μιλώντας για «εκστρατεία λάσπης».

Μιλώντας στην Bild, η σύζυγος του Στάινμπρουκ ανέφερε ότι το 1999 ζήτησε από την καθαρίστρια της μητέρας της να της παρέχει τις υπηρεσίες της για μία φορά την εβδομάδα (κανονίζοντας η μητέρα την πληρωμή).

Μετά από μισό χρόνο, είπε η σύζυγος του Στάινμπρουκ, της πρότεινε να την απασχολεί μόνιμα η ίδια με την υπογραφή του προβλεπόμενου συμφωνητικού, το οποίο από το νόμο υποχρεώνει ασφάλιση. Η γυναίκα αρνήθηκε επειδή έτσι θα έχανε τη δουλειά του ο άντρας της και άρα θα έπρεπε να φύγουν από τη Γερμανία -πράγμα που δεν ήθελε να γίνει, επειδή η κόρη της αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Η Γκέρτρουν Στάινμπρουκ, σύμφωνα με τα όσα είπε στην Bild, της είπε τότε ότι δεν μπορούσε να την απασχολήσει με «μαύρη» αμοιβή και της έδωσε, λόγω της κόρης της, ως δώρο 500 μάρκα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024