Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ανοικτές πόρτες για την NSA η «κοινή» κρυπτογράφηση στο Διαδίκτυο

Ανοικτές πόρτες για την NSA η «κοινή» κρυπτογράφηση στο Διαδίκτυο

Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA συστηματικά παρακάμπτει ή σπάει εντελώς το μεγαλύτερο μέρος της κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούν «κοινοί» χρήστες του Διαδικτύου, σύμφωνα με νέα έγγραφα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσω του Έντουαρντ Σνόουντεν. Το έργο, σύμφωνα με τις αναφορές, γίνεται με ισχυρούς υπολογιστές, τεχνικά «τρικ», κρυφές δικαστικές εντολές ή με βεβιασμένη συνεργασία εταιρειών πληροφορικής.

Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA συστηματικά παρακάμπτει ή σπάει εντελώς το μεγαλύτερο μέρος της κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούν «κοινοί» χρήστες του Διαδικτύου, σύμφωνα με νέα έγγραφα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσω του Έντουαρντ Σνόουντεν.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, γνώση των οποίων επικαλούνται οι New York Times ο Guardian και ProPublica, το έργο γίνεται με ισχυρούς υπολογιστές, τεχνικά «τρικ», κρυφές δικαστικές εντολές ή με βεβιασμένη συνεργασία εταιρειών πληροφορικής.

Το εν λόγω πρόγραμμα Bullrun και επιτρέπει την αποκρυπτογράφηση σχεδόν οτιδήποτε είναι κωδικοποιημένο στο διαδίκτυο, είτε πρόκειται για συνομιλίες, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, απόρρητους εμπορικούς ή ακόμη και ιατρικούς φακέλους.

Οι New York Times και ProPublica αναφέρουν ότι αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών τούς ζήτησαν να μην δημοσιευτούν οι πληροφορίες αυτές φοβούμενοι πως οι αποκαλύψεις τους μπορεί να οδηγήσουν οντότητες που αποτελούν στόχο των μυστικών υπηρεσιών να αλλάξουν μεθόδους κρυπτογράφησης ή τρόπο επικοινωνίας.

«Τα ΜΜΕ δεν έδωσαν στη δημοσιότητα ορισμένα στοιχεία, αλλά αποφάσισαν να δημοσιεύσουν το άρθρο λόγω της βαρύτητας μιας δημόσιας συζήτησης σε σχέση με τις ενέργειες της κυβέρνησης που αποδυναμώνουν τα εργαλεία των πιο ισχυρών οι οποίοι έχουν επιφορτισθεί με την προστασία της ιδιωτικής ζωής των Αμερικανών και άλλων» λένε οι ΝΥΤ.

Αν αυτή η ικανότητα της αποκωδικοποίησης των ασφαλών επικοινωνιών μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή επιθέσεων, κινδυνεύει επίσης να έχει «απρόβλεπτες συνέπειες αποδυναμώνοντας την ασφάλεια των επικοινωνιών» προσθέτει η εφημερίδα.

«Ο κίνδυνος όταν δημιουργείτε μια μυστική είσοδο στα συστήματα είναι να μην είστε ο μόνος που την χρησιμοποιείτε» ανέφερε στην εφημερίδα ο Μάθιου Γκριν, ερευνητής στην κρυπτογράφηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024