Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα δωρεάν απολαυστικές βόλτες στο Παρίσι!

Δέκα δωρεάν απολαυστικές βόλτες στο Παρίσι!

Παρίσι: η πόλη του Φωτός, του έρωτα και της μόδας. Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 10 μοναδικές δωρεάν προτάσεις, ώστε να γνωρίσετε τη γαλλική πρωτεύουσα χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ! Άλλωστε, όταν βρεθείτε στο Παρίσι, θα βρείτε τρόπο να ξοδέψετε τα χρήματά σας και αλλού. 1. Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων Ίσως […]

Παρίσι: η πόλη του Φωτός, του έρωτα και της μόδας. Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 10 μοναδικές δωρεάν προτάσεις, ώστε να γνωρίσετε τη γαλλική πρωτεύουσα χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ! Άλλωστε, όταν βρεθείτε στο Παρίσι, θα βρείτε τρόπο να ξοδέψετε τα χρήματά σας και αλλού.

1. Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων
Ίσως ένα από τα πιο φημισμένα μνημεία του Παρισιού μαζί με τον Πύργο του Άιφελ. Η είσοδος στο ναό είναι εντελώς δωρεάν. Θαυμάστε τη μοναδική γοτθική αρχικτεκτονική και απολαύστε την εντυπωσιακή θέα στο Σηκουάνα, που περιβάλλει τον επιβλητικό ναό.

2. Υπαίθρια αγορά Puces de St-Ouen
Όπως σε κάθε υπαίθρια αγορά, έτσι και σε αυτήν του St-Ouen μπορεί κανείς να ανακαλύψει θησαυρούς σε πολύ χαμηλές τιμές. Η είσοδος, όμως, στην αγορά είναι φυσικά δωρεάν και, ακόμα και αν δεν ψωνίσετε κάτι, σίγουρα θα έχετε γνωρίσει μια όμορφη γωνιά του Παρισιού. Η πιο κοντινή στάση του μετρό στην αγορά είναι ο σταθμός Porte de Clignancount.

3. Le Champ de Mars
Το κόστος για να ανεβείτε στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ μπορεί να είναι 13,40 € για κάθε άτομο, ωστόσο η θέα αυτή αξίζει και με το παραπάνω. Εμείς, όμως, σας έχουμε την ιδανική λύση πριν ανεβείτε στον Πύργο. Πάρτε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί, το έτερό σας ήμισυ και χαλαρώστε στον εντυπωσιακό κήπο Le Champ de Mars, μέχρι να δύσει ο ήλιος και να απολαύσετε τη θέα.

4. Κοιμητήριο Père Lachaise
Μπορεί σε κανένα άλλο ταξίδι σας να μην είχατε σκεφθεί να επισκεφθείτε ένα κοιμητήριο, όμως στην περίπτωση του Παρισιού και του Père Lachaise τα πράγματα αλλάζουν. Εδώ βρίσκονται οι τάφοι διασήμων, όπως του Proust, του Balzac, του Oscar Wilde και του Jim Morrison, ενώ το σκηνικό προσφέρεται ίσως για την πιο ατμοσφαιρική βόλτα στο Παρίσι.

5. Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris
Γνωρίστε τη σουρεαλιστική όψη του γαλλικού πολιτισμού στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Παρισιού μέσω των έργων των Braque, Matisse και πολλών άλλων. Για να φθάσετε εκεί χρησιμοποιήστε τη στάση του μετρό Alma Marceau της γραμμής 9.

6. Marché d’Aligre
Ενεργοποιήστε όλες σας τις αισθήσεις σε μια περιήγηση στους διαδρόμους της αγοράς του Aligre: λουλούδια, τυροκομικά προϊόντα, gourmet δημιουργίες. Φυσικά, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε ένα ποτήρι κρασί Bordeaux. Ο πλησιέστερος σταθμός μετρό στην αγορά είναι ο Ledru – Rollin της γραμμής 8.

7. Basilique du Sacré Coeur
Διακοσμημένη με λευκό μάρμαρο, η βασιλική της Sacré Coeur δεσπόζει στη γειτονιά της Montmarte ως ένα υπόδειγμα αρχιτεκτονικής. Η είσοδος στη βασιλική είναι δωρεάν, ενώ υπάρχει χρέωση για να ανεβείτε στον τρούλο και να απολαύσετε τη θέα.

8. Musée Carnavalet
Το Μουσείο Carnavalet είναι αφιερωμένο στην ιστορία της γαλλικής πρωτεύουσας. Σε έναν πολύ όμορφο baroque χώρο ο επισκέπτης βλέπει την ιστορία του Παρισιού να ζωντανεύει μπροστά του, από τα χρόνια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας έως και τον 20ό αιώνα. Η είσοδος στις μόνιμες συλλογές του μουσείου είναι δωρεάν, ενώ οι κοντινότερες στάσεις του μετρό είναι οι Chemin Vert και Saint Paul.

9. Parc des Buttes–Chaumont
Σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά πάρκα του Παρισιού και δημιουργία του maître στο σχεδιασμό των εξωτερικών χώρων Baron Haussmann. Εδώ ο επισκέπτης ξεχνά πως βρίσκεται στο Παρίσι, με τον εντυπωσιακό καταρράκτη να κλέβει την παράσταση. Το πάρκο βρίσκεται κοντά στους σταθμούς Botzaris και Buttes Chaumont.

10. Montparnasse Cemetery
Ακόμη ένα κοιμητήριο που κλέβει την παράσταση στο Παρίσι. Αν και όχι τόσο εντυπωσιακό όσο του Père Lachaise, αποτελεί την τελευταία κατοικία για πολλούς διάσημους, όπως ο Jean-Paul Sartre, η Simone de Beauvoir και ο Samuel Beckett.

* Ανακαλύψτε το Παρίσι «Μαζί & Μόνοι» παρέα με το travelplan.gr: http://www.travelplan.gr/el/Excursions/mazikaimonoiparis

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024